Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Mijn Chrome extensies

22 augustus 2011

Google-Chrome-Extensions

Vandaag heb ik besloten om van Firefox naar Chrome over te stappen. Eerder deed ik dat niet bij gebrek aan een aantal essentiële plug-ins die wel erg gemakkelijk zijn bij web-ontwikkeling. Maar, dat is ondertussen natuurlijk allang opgelost. Dit zijn de extensies die ik heb geïnstalleerd. De links gaan naar de store. Installeren die handel!

PS: ik ben benieuwd naar tips voor andere onmisbare extensies.

1 Click Access for Chrome Web Store – hiermee kan je met een klik op de knop direct in de zogenoemde Chrome Web Store waar je applicaties en extensies kan downloaden. Gewoon omdat ik geen zin heb om teveel te moeten klikken.

AdBlock Plus for Google Chrome (Beta) – ik hou niet van reclame, niet van dat geschreeuw. Met deze plug-in hou je de sites lekker clean en snel. Geen ongewenste reclame meer. Voor mij is dat noodzakelijke voor een leuke manier van surfen op het Wereldwijde Web.

Alexa Traffic Rank – meten is weten, de Alexa ranking is een van de vele hulpmiddelen om het succes en de relevantie van websites te meten.

FB Photo Zoom – alle foto’s in Facebook worden gelijk in een hover-over getoond, in een groter formaat dan (niet de kleine vierkantjes). Dus… niet meer doorklikken en daar wordt ik dan weer blij van.

Firebug Lite for Google Chrome – de grote ontwikkel plug-in voor Firefox is Firebug. Dit is een cleane versie hiervan, maar met voldoende mogelijkheden om weer lekker aan de slag te gaan met het hacken van code en ik weet niet wat meer.

MeasureIt – een meetlatje in je webpagina’s. Dat kan handig zijn als je op zoek bent naar bepaalde formaten. Gewoon, omdat het zo gemakkelijk is.

PageRank Status – Alle scores van de site op een rijtje. Waaronder Google PageRank, Alexa, en nog meer informatie.

Tweet – in een klik een pagina / artikel delen via Twitter. Gewoon, omdat het gemakkelijk is. Sharing is caring :)

WebDeveloper – allerlei hulpmiddelen voor een web-ontwikkelaar onder één knopje. Gewoon erg handig.

WhatFont – welk lettertype wordt gebruikt? Met een klik weet je het. Je hoeft niet in de code te kijken, maar met een info-ballonnetje zie je het direct.

Dit is mijn lijstje zover. Welke mis ik wat jou betreft? Ik sta open voor goede suggesties :)

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Mijn Chrome extensies

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0