Steve Jobs

Presenteren als Steve Jobs (slideshare)

1 min leestijd

Er zijn allerlei mythes rondom de presentaties van Steve Jobs, de grote baas van het Apple concern. Ze zijn historisch te noemen. Ik herinner me nog steeds de presentatie van de eerste iPhone die ik live volgde. Je kan natuurlijk 1-op-1 zijn presentaties overnemen. Dat is niet echt slim lijkt me. Je kan natuurlijk ook altijd de superlatieven gebruiken zoals hij doet (check deze samenvatting maar op YouTube).  Ook dat is niet altijd slim. In deze presentatie een mooi overzicht van de presentatie geheimen van Steve Jobs. Doe er je voordeel mee! Al is de boodschap die jij te brengen hebt wellicht een hele andere :)

Voor mij een paar leerpunten uit deze presentatie:

  • Voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden
  • Geen bulletpoints (oeps, daar ga ik al)
  • Per slide maximaal 40 woorden
  • Een plaatje onthouden mensen vele malen (!) beter

En deze quote wil ik je niet onthouden:

People will forget what you said, people will forget what you did, nut people will never forget how you made them feel.” -Maya Angelou

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -