Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Voorbereidingen voor India reis

26 augustus 2011

In september zal ik 10 dagen in India zijn, samen met stichting Compassion. Daar zal ik met een kleine groep een aantal projecten bezoeken waarbij de plaatselijke kerken zorgdragen voor (vooral) kinderen in hun omgeving. Kinderen helpen in Jezus’ Naam. Voor mij is het bijzonder om mee te kunnen gaan en… bijzonder om ook ons nieuwe sponsorkind te bezoeken. ‘k Ben erg benieuwd en ook wel voorbereid op een reis die vol met indrukken zal zijn.

Men's ward at Mother Teresa's Home - Nirmal Hriday,(Home for the Dying), Kalighat/ Kolkata, INDIA

Men’s ward at Mother Teresa’s Home – Nirmal Hriday,(Home for the Dying), Kalighat/ Kolkata, INDIA Bron: wikipedia.org

Een van de plekken die we ook zullen bezoeken is “Kalighat, the Home of the Pure Heart” (dat heette eerst “Kalighat Home for the Dying“) dat Moeder Teresa in 1952 stichtte. In alle voorbereidingen en alles wat ik van moeder Teresa heb gelezen ben ik onder de indruk van de eenvoud van de liefde als je zorg heb voor mensen die in nood zijn. Waar maken wij ons in ons land af en toe druk om? Het perspectief is zo anders. Nu is het ook wel dat de westerse armoede een armoede is die veel moeilijker te bestrijden is. Het is niet eenvoudig een kom rijst aanbieden. Het is een leegte in de ziel en in het bestaan die er rijk en welvarend bij uit lijkt te zien.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Voorbereidingen voor India reis

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0