Deep

India reis – dag 3 – Deep

2 min leestijd

Vanmiddag zijn we op een huisbezoek geweest. Samen met begeleiders van het project ga je dan bij een van de kinderen thuis op visite. Het is speciaal voor hen. We hebben wat cadeautjes meegenomen. Maar je wordt ook in een keer ondergedompeld in de realiteit waarin miljoenen mensen leven.

Deep

Vandaag zijn we bij Deep thuis geweest, een klein, tenger en verlegen jongetje van 5 jaar oud. Hij woont in een huis, ergens in een sloppenwijk bij de rijstvelden. Het huis is niet om enthousiast over te zijn. Maar het was, ondanks de armoede, netjes.

Deep wordt opgevoed door opa en oma. Nadat Deep was geboren is een soort bloedkanker geconstateerd waarop hij door zijn moeder is verlaten. Een half jaar later, toen Deep 1 was, is ook zijn vader met de noorderzon vertrokken. Oma (42 jaar) heeft alles opgegeven om voor Deep te kunnen zorgen. En dat is hier een kostbare zaak. Opa werkt als Riksja rijder in de stad. Zijn jaarsalaris is ongeveer 5000 roepie, zeg €75,-. Bij de eerste behandeling heeft ze de bruidschat verkocht en gebruikt voor bloedtransfusie, nu wordt het door Compassion betaald. Eens in de anderhalve maand moet deze jongen opnieuw een transfusie ondergaan.

Een bijzonder moment was het moment dat we mochten bidden voor (met name) oma en Deep. Een tranen momentje. Heel speciaal, heel bijzonder. God was in dat huisje. God was in het moment. Wat een dankbaarheid en vertrouwen in God. Deep is een wonder. Niemand geloofde dat hij nog zou leven. We hebben gebeden om een wonder van genezing, in het geloof dat God bij machte is zoveel meer te doen dan wij kunnen voorstellen.

Het bezoek aan Deep maakte mij duidelijk dat achter die prachtige ogen en deze mooie mensen een wereld schuil gaat. Een wereld die ik me nauwelijks kan voorstellen. Definitie levensgeluk en dromen? Oma wilde niets hebben (dat mogen we trouwens ook niet volgens de Compassion regels) als Deep maar zou genezen. Ik bid dat God het verlangen geeft van haar hart!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties