20110908-175151.jpg

India reis – dag 4 – CSP

2 min leestijd

Kinderen hebben een toekomst voor zich. Maar vanzelfsprekend is dat in India niet. Er zijn veel kinderen die nooit zullen opgroeien. Daarom heeft Compassion het Child Survival Program (CSP) waarin zorg wordt gegeven voor (aanstaand) moeders en hun baby. Het was een kinderrijke ervaring vandaag zal ik maar zeggen.

De vrouwen zongen een medley aan allerlei christelijke liedjes toen wij binnenkwamen. En dat te weten dat er van deze 50 vrouwen maar 4 (!) vrouwen christen waren toen ze in het project kwamen. De rest is Hindoe of Moslim. Met de zegen in het project leren ze de waarheid van Jezus, lezen ze de Bijbel, bidden ze tot God. En ze vertrouwen God. Ze deelden allerlei getuigenissen, een vrouw van genezing van kanker. Heel bijzonder. Compassion helpt deze mensen niet alleen in de praktische nood, maar ook in hun geestelijke nood.

De vrouwen krijgen in het project verzorging, leren hun kinderen verzorgen, krijgen les. Door de vrouwen te helpen worden de gezinnen geholpen. Deze gezinnen hebben een inkomen van -schrik niet- €80,- per jaar. Ze leven in huisjes, hutten. Het is niet voor te stellen. Ondanks de armoede zijn veel van de huisjes wel opgeruimd.

[ba-youtubeflex videoid=”GsGiX29pH58″]

Het gezinnetje wat we vanmiddag hebben opgezocht is moslim. De vrouw moet thuis zijn. Het CSP is voor deze vrouw een plek om met anderen in contact te zijn. We hebben gebeden voor het huis, het gezin. Ook speciaal voor de vader die recentelijk zijn rug heeft gebroken of iets dergelijks. Ik hoop en bid dat God deze man geneest.

En ik bid dat hun droom voor hun zoontje (nu 7 maanden) zal uitkomen. Hun droom is dat hun zoon ooit dokter zal zijn. Zal voor de Heer iets te wonderlijk zijn?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -