20110911-004713.jpg

India reis – dag 5 en 6 – ontmoetingen

1 min leestijd

Tijdens de bezoeken aan Compassion projecten bezoeken we ook gezinnen van de sponsorkinderen. We zijn hutjes van God geweest. Hij was er. Je ziet het al aan de ogen als je binnenstapt. Zo dankbaar zijn deze mensen met de Nederlandse delegatie. Wij voelen ons de koning die op visite gaat, en zij voelen dat ook zo. Maar zo bijzonder is het voor hen dat het een levenslange herinnering zal zijn. Wij vertegenwoordigen die mensen die hun kind ondersteunt. En voor hen is het het verschil tussen hopeloosheid en hoopvol.


Levensgeluk

Ik kan de stralende ogen maar niet vergeten. En ergens voel in van binnen van alles gebeuren als ik de foto’s even terugkijk. Nogmaals, wat is de definitie van levensgeluk? In een van de vorige blogs vroeg ik het me af, nu heb ik een antwoord. Het is daar waar Jezus is!

Dromen

Waar ik in Nederland zoveel mensen tegenkom die geen dromen (meer) hebben, daar dromen deze kinderen en hun ouders om dokter te worden. Of leraar zoals het jongetje van vandaag. Man, wat was hij blij met de cadeaus die we hadden meegenomen. En de moeder van gisteren, wat een ongelofelijke blije vrouw. In de armoede, vol blijdschap.

Ik heb een kort filmpje opgenomen bij het laatste gezinnetje. Kijk zelf maar eens.

[ba-youtubeflex videoid=”zvx9IpgPDPU”]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -