Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

India reis - dag 9 - cricket

13 september 2011

Vandaag had ik de mogelijkheid om Rajesh nogmaals te bezoeken. Gave gast deze jongen. In de cultuur in India zijn de emotionele expressies nogal anders. Geen uitgelaten of opgetogen reactie. Maar de ogen zeggen alles. De cricket spullen zijn in goede aarde gevallen! Nu kan hij gewoon cricket spelen zonder eerst op zoek te gaan naar een bat en een bal. Gaaf hoor.

Ik heb van de gelegenheid nog even gebruik gemaakt om wat foto’s te maken. Om een beeld te hebben van de situatie. Het valt me niet mee om de situatie goed te begrijpen. Dit gezin zit al jaren in armoede gevangen! Met een kleine bijdrage geef ik hem en daarmee zijn familie een kans.

De echte held

Niet ieder sponsorkind krijgt de kans om zijn sponsor te ontmoeten. Voor een sponsorkind is de sponsor (ooms en tantes worden ze genoemd) de echte held, iemand die van ongelofelijke betekenis is. Want iemand uit een andere wereld maakt het mogelijk om een opleiding te doen, en zorgt dat het kind goed gevoed en de juiste medische verzorging krijgt. Dat had ik eerlijk gezegd nog niet zo door. Nu absoluut wel. En ik heb me voorgenomen om iedere maand te schrijven.

Geen idee

Wat me trouwens wel duidelijk is geworden dat het voor een sponsor bijna niet mogelijk is om een indruk te krijgen van de thuis situatie van een kind. Er wordt niet over geschreven in brieven en niet over gerapporteerd. Dat is de reden waarom ik de situatie van Rajesh zo uitgebreid vertel, wat zoals hij in deze situatie gevangen zit, zo zijn er honderdduizenden!

[ba-youtubeflex videoid=”rKJ_NYqkneA”]

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

India reis – dag 9 – cricket…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0