20110913-184431.jpg

India reis – dag 9 – cricket

2 min leestijd

Vandaag had ik de mogelijkheid om Rajesh nogmaals te bezoeken. Gave gast deze jongen. In de cultuur in India zijn de emotionele expressies nogal anders. Geen uitgelaten of opgetogen reactie. Maar de ogen zeggen alles. De cricket spullen zijn in goede aarde gevallen! Nu kan hij gewoon cricket spelen zonder eerst op zoek te gaan naar een bat en een bal. Gaaf hoor.

Ik heb van de gelegenheid nog even gebruik gemaakt om wat foto’s te maken. Om een beeld te hebben van de situatie. Het valt me niet mee om de situatie goed te begrijpen. Dit gezin zit al jaren in armoede gevangen! Met een kleine bijdrage geef ik hem en daarmee zijn familie een kans.

De echte held

Niet ieder sponsorkind krijgt de kans om zijn sponsor te ontmoeten. Voor een sponsorkind is de sponsor (ooms en tantes worden ze genoemd) de echte held, iemand die van ongelofelijke betekenis is. Want iemand uit een andere wereld maakt het mogelijk om een opleiding te doen, en zorgt dat het kind goed gevoed en de juiste medische verzorging krijgt. Dat had ik eerlijk gezegd nog niet zo door. Nu absoluut wel. En ik heb me voorgenomen om iedere maand te schrijven.

Geen idee

Wat me trouwens wel duidelijk is geworden dat het voor een sponsor bijna niet mogelijk is om een indruk te krijgen van de thuis situatie van een kind. Er wordt niet over geschreven in brieven en niet over gerapporteerd. Dat is de reden waarom ik de situatie van Rajesh zo uitgebreid vertel, wat zoals hij in deze situatie gevangen zit, zo zijn er honderdduizenden!

[ba-youtubeflex videoid=”rKJ_NYqkneA”]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -