Jesus Daily

Religie is veelbesproken op Facebook

3 min leestijd

Wellicht wist je het nog niet, maar Jezus en de Bijbel zijn op Facebook in competitie met onder andere Justin Bieber en Real Madrid… In de toplijst met de pagina’s met de meeste interactie staat ondermeer de Jesus Daily, The Bible en Jesus Christ. Bekijk de statistieken maar in de Infographic onderaan dit artikel. Ik heb geen statistieken van Nederlandse religieuze pagina’s, maar wil deze zeker ook eens gaan opsnorren.

Minder kerk, meer religie

In de wereld van vandaag is religie zeker niet minder geworden. Dat is wellicht gek in een tijd waarin kerken meer en meer leeg worden, waarin Nederland zelfs wordt gezien als proeftuin voor een kerk zonder God. Ondanks dat allemaal, God is niet uit, religie is niet een overbodig onderdeel van ons denken geworden. De verschijningsvorm van God, geloof, religie, spiritualiteit is wel veranderd. De man achter de “Daily Jesus” site verteld in een interview waarom ooit deze pagina is gestart.

As a gene therapy researcher, physician, and son of a pastor, I’ve been around emotional suffering and physical death for much of my life. I wanted to create a page that encouraged and inspired people with Jesus’ words because of this family and career background. We have people asking daily for prayers regarding breast cancer, divorce, and to find jobs. The page is fulfilling its purpose.
Bron allfacebook.com

Een les uit het hele verhaal is dat de menselijke emotie een plek moet krijgen. Waar ga je heen als er dingen gebeuren die te groot zijn om mee om te gaan? Waar geen rationele oplossingen voor zijn? Zijn de thema’s rond leven en dood, religie en spiritualiteit niet bij uitstek emo-gedreven thema’s. Natuurlijk zal een gemiddelde prediker hier tegenin gaan en zeggen dat geloof ook echt iets heel rationeel is. Prima, er zijn veel redenen voor geloof. Maar wetenschap en discussie vullen niet de emotionele behoefte van een mens. Bij verlies is dat wat je nodig hebt niet een of andere wetenschappelijke uiteenzetting met geweldige statistieken. Dat is het moment dat je zoekt naar genegenheid, liefde, troost, een luisterend oor.

Meer emo!

Nu is het een tijd om de liefde en het Goede Nieuws van Jezus bekend te maken. Wellicht meer dan ooit. Wellicht is het de tijd dat de kerk en christenen op een andere manier connecties maken met de wereld van vandaag. De kerk staat niet meer in het centrum van het denken van onze samenleving. Maar de kerk kan ook niet gemist worden. Dat is het gekke van deze tijd. Wat is de boodschap van hoop die we brengen? Ja, het is misschien gewoon emo. Wat is er mis mee? Dat de kerk zijn hart moet laten zien, dat een prediker zich niet kan verschuilen achter zijn preekstoel? Ik zeg: meer emo, meer hoop, meer liefde, meer Goed Nieuws. Deze wereld heeft het nodig. Ik trouwens ook :)

Religion on facebook (infographic)Bron: yesheis.com

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -