creatov.nl mobile

Eindelijk mobiel

1 min leestijd

Al eerder heb ik pogingen ondernomen om creatov.nl geschikt te maken voor mobiele apparaten (iPhones en andere smartphones voor zover de netwerken het doen). Eindelijk vandaag even doorgebeten om het te regelen. Als je deze site bekijkt vanaf je smartphone, dan zou je iets als hierboven moeten zien. En anders… hou je lekker de gewone layout.

creatov.nl mobile

Hoe heb ik het geregeld.

  1. Zoeken naar templates die je aanstaan. Bijvoorbeeld via deze link heb je best een interessante lijst
  2. Downloaden en installeren van een mobiele template voor WordPress. Ik maak gebruik van simple mobile template.
  3. Met de plug-in Theme Test Drive kan je zelf de boel op orde maken zonder dat je bezoekers er last van hebben, zij zien nog steeds de gewone site op hun scherm. Als je gereed bent sluit je de Theme Test Drive weer af. LET OP: wel je normale template actief laten.
  4. Nu moet WordPress nog automatisch kiezen voor de juiste template, afhankelijk van het apparaat waarop je de site bezoekt. Ik heb ervoor gekozen om dat te doen IN de W3 Total Cache plug-in onder de tap user agent groups. Zie afbeelding hieronder. Er zijn ook andere templates die dit voor je regelen.
  5. Als laatste opmerking: vergeet je analytics code niet in je mobiele template te hangen!
User Agent Groups in W3 Total Cache

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties