Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Laat me je kerk website zien en ik...

30 oktober 2011

lancering kerksiteDe pastoor kwam erachter dat de lancering van de nieuwe website
met wijwater niet echt een goed idee was. 

Ken je de uitspraak: “Laat me je boekenkast zien en ik zal je vertellen wie je bent?” of een of andere variant. Nou, hier is er nog een: “Laat me de website van je kerk zien en ik zal je vertellen wat voor een kerk je bent“. De Webfish Award zal binnenkort weer worden uitgereikt, een prijs voor beste kerk website of beste christelijke website (PS: creatov.nl doet hier trouwens dit jaar ook aan mee).

Mijn ervaring met eerdere jaren van de Webfish Award (daar was ik een van de juryleden) is dat het bar slecht is gesteld met de kwaliteit van websites van kerken. Een paar simpele tips voor een kerk website:

 1. Routebeschrijving
  Zorg dat het adres en de route naar je kerkgebouw of de plek van samenkomst direct te vinden is. Bij veel websites is het te ver verstopt in de site. Niet echt handig. Zorg dat het al op je startpagina te vinden is.
 2. Diensten
  Hoe laat zijn de diensten in je kerk? Daar zijn de meeste bezoekers van je site namelijk naar op zoek. Dus… zorg dat het snel zichtbaar is. Wat mij betreft dus ook op de startpagina.
 3.  Eenduidigheid
  Zorg dat je site gewoon een eenheid is. Niet iedere groep bakt weer een heel andere presentatie. Hoe creatief ook, het helpt niet in het presenteren van je kerk.
 4. Minder is meer
  Net als bij veel dingen in het leven is minder meer. Hiermee bedoel ik dat je eerst de zaken op orde moet hebben die horen bij de basis ingrediënten van je kerk. Een uitgebreide nieuws-sectie is een leuk idee, maar wie houdt het bij als de nieuwigheid eraf is? Bij de een is dat na 2 maanden, de ander na 6 maanden. Als je niet zeker bent dat je het kan volhouden, doe het ook niet.

Er zijn nog veel meer tips voor kerksites, maar die komen wellicht later.

REAGEER: Wat is jouw voorbeeld van SLECHTSTE kerk website??

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments

Laat me je kerk website zien en ik……

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
2