Life Magazine July 1968

Steve Jobs over christelijk geloof

2 min leestijd

Life Magazine July 1968

Hier een kort citaat uit de vers gepubliceerde biografie van Steve Jobs (Nederlandse vertaling). Ik lees op pagina 34 waar de reden van zijn afkeer van het christelijke geloof wel duidelijk wordt:

Hoewel ze niet erg streng gelovig waren, wilden Jobs’ ouders hem wel een godsdienstige opvoeding geven en daarom namen ze hem de meeste zondagen mee naar de lutherse kerk. Daaraan kwam een eind toen hij 13 jaar was. Het gezin was geabonneerd op Life en in juli 1968 stond op de omslag van het blad een schokkende foto van een paar van honger stervende kinderen in Biafra. Jobs nam de omslag mee naar zondagsschool en confronteerde de dominee ermee. ‘Als ik een vinger opsteek, weet God dan al welke vinger ik op zal steken voordat ik het echt doe?’

De dominee antwoordde: ‘Ja, God weet alles.’

Toen haalde Jobs het omslag van Life tevoorschijn en vroeg: ‘Weet God hier dan ook van en wat er met die kinderen gebeuren gaat?’

‘Steve, ik weet dat je het niet begrijpt, maar zeker, God weet daarvan.’

Daarop verklaarde Jobs dat hij niets wilde weten van het vereren van zo’n God en is hij nooit meer naar de kerk gegaan.

Eerlijk gezegd: hij heeft een punt. Als je om je heen kijkt dan zie je dat de wereld verre van volmaakt en op orde is. En als christenen dan geloven in een God die alles weet en alles kan, waarom doet Hij er dan niets aan? Waarom zou een goede God, de schepper van deze wereld, niets doen om het lijden te voorkomen?

Het doet me trouwens denken aan een quote van Ghandi: “I like your Christ. I do not like your Christians. They are so unlike your Christ.” Blijkbaar kunnen veel christenen niet duidelijk maken wie God is….

REAGEER:

Waarom geloof jij in deze alwetende God? Of is het een vraag die je ook moeilijk vindt om te beantwoorden?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gerrit
gerrit
10 jaren geleden

Het is simpel; God is niet schuldig aan al het ellende op aarde, maar ons gedrag en gebrek aan het volgen van zijn woord (bijbel) Iedereen heeft een vrije wil en de meeste mensen kiezen om hun eigen god te gehoorzamen. De levende God die ik gehoorzaam ( Adonia, jesus en heilige geest) vraagt niet van mij om wraak te nenen maar om te vergeven. Vele zeggen dezelfde god te dienen maar kunnen niet vergeven… Lees verder »

Info
Info
12 jaren geleden

We hebben toch verstand gekregen om dan een oplossing te bedenken

gast
gast
12 jaren geleden

Mijn God kan alles en weet alles . Hij weet van de armen en de zieken. „En Jezus omging al de steden en vlekken, lerende in hun synagogen, en predikende het Evangelie des Koninkrijks, en genezende alle ziekten en alle kwalen onder het volk. En Hij, de scharen ziende, werd innerlijk met ontferming bewogen over hen, omdat zij vermoeid en verstrooid waren, gelijk schapen, die geen herder hebben. Toen zeide Hij tot Zijn discipelen: De… Lees verder »