eenzaamheid

Voel je je alleen?

2 min leestijd

eenzaamheid

We leven in een land met veel voorspoed en geluk. Volgens onderzoeken zijn we het op één na gelukkigste land ter wereld. Toch zijn er veel mensen die zich niet zo gelukkig voelen. En waar kunnen zij hun gevoelens uiten? Vaak op het internet!

Agapè en Youth for Christ willen mensen, oud en jong, helpen bij de moeilijke vragen in het leven en hen hoop bieden. Agapè Media doet dit door websites te ontwikkelen die zoekers helpen bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen. Youth for Christ wil jongeren laten zien hoe groot Gods liefde is. De twee organisaties besloten de handen ineen te slaan en ontwikkelden in het afgelopen jaar de website voelmealleen.nl, een site voor tieners die zich alleen voelen staan.

Hulp en hoop

Op de website wordt ingegaan op verschillende problemen waar tieners mee kunnen worstelen. Bijvoorbeeld als ze geen vrienden hebben, gepest worden, met een geheim rondlopen of iemand erg missen. Een doel van de site is dat tieners herkenning vinden en zich realiseren dat zij niet de enige zijn. Ook wordt een aantal concrete tips gegeven over hoe ze om zouden kunnen gaan met hun probleem.

Tot slot laat een belangrijk onderdeel van de site aan tieners zien hoe een relatie met God hen hoop kan geven. “Op dé plek waar jongeren tegenwoordig zoeken naar hulp bij hun problemen, willen we hen laten zien dat ze een Schepper hebben die van ze houdt en hen wil helpen en troosten”, aldus Tim van Schie, schrijver van de teksten van de website.

voelmealleen.nl in laptop

Onderdeel van Jesus.net

Voelmealleen.nl is een concept van Agapè. De website is een onderdeel van het wereldwijde samenwerkingsverband Jesus.net. Daarbij zijn op dit moment veertig organisaties aangesloten die verschillende evangeliserende websites aan elkaar verbinden. Een (be)zoeker wordt stap voor stap richting het geloof in God geleid en gestimuleerd daar meer over te ontdekken, samen met andere gelovigen.

Youth for Christ (YfC) wil jongeren bekend en vertrouwd maken met Jezus Christus en hen op weg helpen om naar zijn bedoelingen te leven. Daarbij is YfC actief met evangeliserende en sociaal-maatschappelijke activiteiten. Meer dan 4.000 vrijwilligers en 150 medewerkers dragen hieraan bij.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]