BibleReader for Mac

BibleReader voor Mac

2 min leestijd

Er is niet zoveel aan Bijbel te krijgen voor de Mac. Als je zoekt in de Mac App store dan vind je slechts een paar opties. Met de komst van Bible Reader (gratis) naar de Mac Appstore is een eerste volwaardige Bijbel applicatie voor de Mac beschikbaar. Hiermee wordt door Bible Reader de overstap gemaakt van mobiel (smartphone, iPhone, iPad, etc) naar de desktop.

Andere Bijbel software voor Mac

Er zijn wel andere software pakketten voor de Mac al heeft het geen zin er niet voor te zoeken in de Mac App Store. Ieder pakket heeft zijn eigen specialiteit. Glo Bible is een mooie multimedia bijbel waarmee de Bijbel bijna tot leven komt. Een prachtig pakket. Maar is niet bedoeld voor de stevige studie. Daar zijn bijvoorbeeld Logos for Mac of Accordance Bible Software wel voor bedoeld. Uiteindelijk zal het een keuze zijn voor een basis pakket waar je je digitale bibliotheek in gaat opbouwen. Zelf heb ik een aardige bibliotheek door de jaren heen opgebouwd in BibleReader op de iPhone & iPad. En deze zijn ook beschikbaar in je account voor de Mac. Dus… een keer aangeschaft, op alle platformen gebruiken.

PS: Helaas is op moment van schrijven nog niet alles beschikbaar. In het support-forum wordt gemeld dat er nog 135 titels zijn die nog omgezet moeten worden en beschikbaar worden gemaakt voor de Mac. Helaas zit daar bijna al het Nederlandse spul ook bij, behalve de Statenvertaling. Ik hoop dat het overige spoedig ook beschikbaar komt.

Bible Reader in de praktijk

Nu is Bible Reader niet het niveau van deze pakketten. Maar voor een serieuze Bijbelstudie is het een prachtige applicatie. Je notities, aantekeningen etc zijn beschikbaar, de eenvoudige links, dynamiek, parallel lezen… Preken voorbereiden wordt nog gemakkelijker met deze tool. Eerlijk gezegd zit ik enorm te wachten op het beschikbaar komen van de Nederlandse versies waardoor ik voor eenvoudig kopiëren van teksten niet meer naar biblija.net hoef te gaan.

Synchroniseren met je smartphone of tablet gaat via je Olivetree account. Daarmee hou je al je notities, bladwijzers en aangestreepte teksten bij. Aanschaffen van andere boeken kan in de Book Store die in de applicatie te vinden is.

BibleReader in Mac Appstore BibleReader in Mac Appstore BibleReader Resource Guide Resource guide Biblereader HebrewHebrew Look-up

 

Voor mij krijgt deze applicatie 4 van de 5 sterren. Er moet nog het een en ander gebeuren. Zo moeten bijvoorbeeld de leesplannen nog worden ingebouwd, vertalingen beschikbaar worden gemaakt. Maar ze hebben een fantastische eerste versie gratis beschikbaar gemaakt die helemaal aansluit bij Mac OS X Lion. Oftewel, een echte aanrader!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -