Dashboard sproutsocial.com

Meet je online invloed

2 min leestijd

Sociale Media invloed

Hoe groot is je online invloed? Voor wie schrijf je iedere dag berichten? En heeft dat wel zin? Ook in dit geval gaat het gezegde op: “Meten is weten“. En als je iets weet, kan je weer verder. Hier een paar hulpmiddelen die je helpen om je online invloed uit te drukken in scores.

Klout

De klout-score is helemaal hot. In Klout kan je allerlei verschillende sociale netwerken – Twitter, Facebook, LinkedIn, FourSquare, YouTube, Instagram en nog meer – koppelen aan je Klout-account. Al deze accounts worden bijgehouden en op basis hiervan geeft Klout een score. Het is een score die een idee geeft van de online invloed die je hebt.

dashboard klout.com

Ga naar Klout.com »

 

Twenty Feet

Deze tool geeft aan hoe je invloed is in de verschillende accounts die je hebt. Als je eenmaal bent aangemeld werkt TwentyFeet voortdurend je zaken bij en geeft scores aan reputatie, invloed, conversaties, etc. Je kan trouwens de interval aanpassen.

dashboard twentyfeet.com

Ga naar twentyfeet.com »

 

Crowdbooster

Deze tool bekijkt je tweets en de invloed ervan. Leuk om te kijken welke tweets het goed deden en waar dat aan ligt. Ook hier: meten is weten. Je kan er zo achterkomen waarom het een beter werkt als het ander. Je krijgt ook netjes advies wanneer je het beste kan twitteren.

dashboard crowdbooster.com

Ga naar crowdbooster.com »

 

Twylah

Deze zit, net als Klout, nog in beta. Ik wacht nog op een uitnodiging hiervoor, dus deze heb ik nog niet kunnen checken.
UPDATE 9-11-2011: ik ben erin! Twylah maakt van al je tweets, links, blogs en trends een mooie speciale pagina. Er zit nog een speciale functie in van powertweet, waarbij je mensen stuurt naar een speciale pagina. Ik moet nog het een en ander uitproberen, maar dit ziet er erg mooi uit!

Twylah creatov

Ga naar twylah.com »

 

Sprout Social

Dit is meer dan alleen meten. Het is een compleet dashboard voor je sociale media zaken. Deze tool is echter niet gratis maar begint bij een prijsplan van $9,-/mnd. Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen een fantastische tool is om centraal alles te regelen.

Dashboard sproutsocial.com

Ga naar sproutsocial.com »

 

PS: Heb je nog andere handige tips? Laat een reactie achter!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -