Periodiek Systeem van de Bijbel (infographic)
1 min leestijd

Periodiek Systeem van de Bijbel

Ik kwam een poos terug dit idee tegen. Leuk, om de structuur van het periodieke systeem van de elementen te gebruiken voor de Bijbelboeken. In het systeem voor de elementen worden de scheikundige elementen gerangschikt. In deze infographic van de Bijbelboeken zie je de onderverdeling van de verschillende Bijbelboeken in soort en verder aantal hoofdstukken. Waarom? Misschien gewoon omdat het kan ;)

Klik hier voor een grote versie…

3 reacties

 1. Bouduin op 03-10-2015 om 11:58

  Geloof en wetenschap hoeven elkaar natuurlijk niet uit te sluiten, maar het periodiek systeem staat wel symbool voor het wetenschappelijke scheppingsverhaal. Ooit gelezen over de oorsprong der elementen? Kernfusie in sterren, big bang etc. Dit gaat wel in tegen het bijbelse scheppingsverhaal dus ik weet niet of de gelovigen onder ons hier wel zo blij mee zijn. Grappig dat gelovige mensen wel elke dag gebruik willen maken van de wetenschappelijke vooruitgang, maar zich zelden afvragen waar alle materie waaruit die gemaakt is vandaan komt. God schiep Hemel en Aarde in 6 dagen en nam op de 7de dag rust. De Big Bang deed er slechts een fractie van een seconde over ;-) 2. Tesla op 19-05-2014 om 14:20

  Achterlijk om wetenschap te combineren met geloof. Gewoonweg idioot.  • Wouter van der Toorn op 20-05-2014 om 09:05

   Pardon?? Dit is gewoon een mooi overzicht van de Bijbelboeken. Op een manier met alle verschillende soorten boeken die er zijn. Absoluut wetenschappelijk verantwoord.

   PS: een beetje idioot om je zo te laten gaan. Ik weet niet over wie dat nu meer zegt.