Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Periodiek systeem van de Bijbel

8 november 2011

Periodiek Systeem van de Bijbel

Ik kwam een poos terug dit idee tegen. Leuk, om de structuur van het periodieke systeem van de elementen te gebruiken voor de Bijbelboeken. In het systeem voor de elementen worden de scheikundige elementen gerangschikt. In deze infographic van de Bijbelboeken zie je de onderverdeling van de verschillende Bijbelboeken in soort en verder aantal hoofdstukken. Waarom? Misschien gewoon omdat het kan ;)

Klik hier voor een grote versie…

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
3 Comments
  1. Wouter van der Toorn

   Pardon?? Dit is gewoon een mooi overzicht van de Bijbelboeken. Op een manier met alle verschillende soorten boeken die er zijn. Absoluut wetenschappelijk verantwoord.

   PS: een beetje idioot om je zo te laten gaan. Ik weet niet over wie dat nu meer zegt.

 1. Bouduin

  Geloof en wetenschap hoeven elkaar natuurlijk niet uit te sluiten, maar het periodiek systeem staat wel symbool voor het wetenschappelijke scheppingsverhaal. Ooit gelezen over de oorsprong der elementen? Kernfusie in sterren, big bang etc. Dit gaat wel in tegen het bijbelse scheppingsverhaal dus ik weet niet of de gelovigen onder ons hier wel zo blij mee zijn. Grappig dat gelovige mensen wel elke dag gebruik willen maken van de wetenschappelijke vooruitgang, maar zich zelden afvragen waar alle materie waaruit die gemaakt is vandaan komt. God schiep Hemel en Aarde in 6 dagen en nam op de 7de dag rust. De Big Bang deed er slechts een fractie van een seconde over ;-)

Periodiek systeem van de Bijbel

door Wouter van der Toorn Leestijd: <1 min
3