Rich God, Poor God

Rijke God, arme God

1 min leestijd

Rich God, Poor God

Jezus had al gezegd dat het voor een rijke moeilijk is om het Koninkrijk van de hemel binnen te gaan… (Mat 19:23). Een nieuwe studie (bron) wijst iets interessants uit: mensen met een laag inkomen zijn het meer eens met de stelling dat God een plan heeft voor hun leven dan mensen met een hoog inkomen.

En het lijkt erop dat mensen die geloven dat God een plan heeft voor hun leven eerder geneigd zijn te geloven dat “alles mogelijk is voor wie hard werken” en willen dat er minder geld door de overheid wordt gespendeerd om de armen te helpen… Auwch.

Ik snap et nog niet

Hier moet ik even op kauwen, want ik snap de uitkomst denk ik nog niet helemaal. Het lijkt me wat tegenstrijdig allemaal. Wie kan het me uitleggen?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -