Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Rijke God, arme God

9 november 2011

Rich God, Poor God

Jezus had al gezegd dat het voor een rijke moeilijk is om het Koninkrijk van de hemel binnen te gaan… (Mat 19:23). Een nieuwe studie (bron) wijst iets interessants uit: mensen met een laag inkomen zijn het meer eens met de stelling dat God een plan heeft voor hun leven dan mensen met een hoog inkomen.

En het lijkt erop dat mensen die geloven dat God een plan heeft voor hun leven eerder geneigd zijn te geloven dat “alles mogelijk is voor wie hard werken” en willen dat er minder geld door de overheid wordt gespendeerd om de armen te helpen… Auwch.

Ik snap et nog niet

Hier moet ik even op kauwen, want ik snap de uitkomst denk ik nog niet helemaal. Het lijkt me wat tegenstrijdig allemaal. Wie kan het me uitleggen?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Rijke God, arme God

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0