Fokke & Sukke: Klaashaast en Kerststress

Denk eens aan niets

1 min leestijd

Fokke & Sukke: Klaashaast en Kerststress

Dat zou je eens moeten proberen: vijf minuten op een dag aan NIETS denken. Dan dus ook NIETS. Dus niet blijven denken aan al die dingen die wel IETS zijn. Dus gewoon NIETS. Al eens geprobeerd? Gek geworden? Volgens mij is het een kunst. Of een geheim om te leren hoe je de prikkels kunt stoppen die de hele dag maar door gaan. Of het waar is weet ik niet, maar men zegt dat in een zaterdag editie van de Telegraaf evenveel informatie staat als je in de middeleeuwen in een heel jaar zou krijgen. 

“Je zou moeten leren om in plaats van “en” te zeggen “of” te gaan zeggen” 

To-don’t-lijst

Nu hou ik zelf ook wel van de dynamiek van deze tijd. En toch heb ik behoefte om te kunnen kiezen voor de druk en voor de rust. Ken je je to-do-lijst? Alles wat je (nog) moet doen? Er is ook een to-don’t-lijst. Alles wat je niet moet doen. Eerlijk gezegd heb ik hier niet altijd veel aandacht aan gegeven. Maar het is naar mijn gevoel een steeds belangrijkere lijst aan het worden.

REAGEER: Wat staat er op jouw to-don’t-lijst?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties