Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Denk eens aan niets

9 december 2011

Fokke & Sukke: Klaashaast en Kerststress

Dat zou je eens moeten proberen: vijf minuten op een dag aan NIETS denken. Dan dus ook NIETS. Dus niet blijven denken aan al die dingen die wel IETS zijn. Dus gewoon NIETS. Al eens geprobeerd? Gek geworden? Volgens mij is het een kunst. Of een geheim om te leren hoe je de prikkels kunt stoppen die de hele dag maar door gaan. Of het waar is weet ik niet, maar men zegt dat in een zaterdag editie van de Telegraaf evenveel informatie staat als je in de middeleeuwen in een heel jaar zou krijgen. 

“Je zou moeten leren om in plaats van “en” te zeggen “of” te gaan zeggen” 

To-don’t-lijst

Nu hou ik zelf ook wel van de dynamiek van deze tijd. En toch heb ik behoefte om te kunnen kiezen voor de druk en voor de rust. Ken je je to-do-lijst? Alles wat je (nog) moet doen? Er is ook een to-don’t-lijst. Alles wat je niet moet doen. Eerlijk gezegd heb ik hier niet altijd veel aandacht aan gegeven. Maar het is naar mijn gevoel een steeds belangrijkere lijst aan het worden.

REAGEER: Wat staat er op jouw to-don’t-lijst?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
1 Comments

Denk eens aan niets

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
1