mp3-2011

Mijn muziek top 10 (2011)

3 min leestijd

Het is de tijd van de lijstjes. En ik ga er lekker aan meedoen. Een mooi moment om even terug te blikken op dit jaar. In allerlei verschillende opzichten. Welke muziek vond ik verrassend? Hier is mijn Top 10 muziek. Doe jezelf een plezier, en neem de tijd om ze allemaal… al-le-maal te luisteren. Laat je inspireren. En… als je nog aanraders heb, heel graag!

10. Hello alone – Charlie Winston

Een bijzonder emotionele plaat. En deze voel ik soms wel mee. Het gesprek van Charlie met alleen. Je bent elkaar toch al eerder tegengekomen?

[ba-youtubeflex videoid=”fTBRu1rNOAE”]

9. Love will find a way – Gare Du Nord

Aah, lekkere plaat. Een voor op een ontspannen avondje. Ik word hier vrolijk van. Liefde zal altijd een weg vinden. Dat’s maar al te waar!

[ba-youtubeflex videoid=”KTlm67D0vwE”]

8. Dance (The was is over) – Handsome Poets

Nog zo’n vrolijke plaat: “Dance, the war is over!”, en deze is van een echt Nederlands bandje. Ik heb trouwens het idee dat de liedjes allemaal wel erg bij elkaar passen, maar dat terzijde.

[ba-youtubeflex videoid=”rE51fEvqc6g”]

7. The arms of my saviour – Lincoln Brewster

Als ik even in de stilte wil komen, dan zet ik dit liedje aan. Je kan het stille tijd noemen. Misschien is het helemaal niet zo stil. Wat er ook gebeurt, de beste plek is om in de armen van je redder te zijn. Laat me nog maar even zitten.

[ba-youtubeflex videoid=”O0qWAMCSucM”]

6. Good (Adam & Eve) – Matthew West & Leigh Nash

Oef, dat is moooooi! Het was in het begin van de Schepping goed. En dit liedje is ook heel goed. Dit is trouwens een liedje dat hoort bij de film”The Story”. Dit liedje zet ik minimaal 3 keer in de herhaling voor er een ander liedje mag spelen.

[ba-youtubeflex videoid=”iQ9rG73SKd8″]

5. Iron – Woodkid

Waarom ik dit liedje mooi vind? Dat kan ik je niet uitleggen. Misschien hou je ook helemaal niet van deze clip. Het komt uit het gamers genre (zo heb ik em ook opgepikt). Mooi, dramatisch.

[ba-youtubeflex videoid=”vSkb0kDacjs”]

4. Made for more – B. Reith

Een onverwachte ontdekking van een prachtige plaat van B. Reith. Ik hou er wel van. Fantastico. Oh, oh, wat word ik hier gelukkig van.

[ba-youtubeflex videoid=”apwPtJaAsbU”]

3. Communion song – Jimmy Robeson

Prachtig, prachtig, meer dan dat. Wat een fantastisch mooi liedje dat past bij het Avondmaal. Over het offer van Jezus. Breekbaar.

 

2. Mothers of the Night – Delirious

Een liedje dat gaat over het onrecht in de wereld. Moeders van de nacht, die hun lichaam moeten verkopen om hun kinderen te kunnen voeden. Bij dit liedje voel ik me verdrietig en boos. En bid ik voor de moeders van de nacht.

[ba-youtubeflex videoid=”7OhTVKE1tyY”]

1. Crazy enough – MercyMe

Iedere keer als ik naar dit liedje luister raakt het me. En blijf ik dromen dat deze wereld een mooiere plek kan zijn. Dat het niet somber is. En als het dat wel is dat het dan vooral niet zo hoeft te blijven. Als we maar gek genoeg zijn om de ander zo lief te hebben als onszelf.

[ba-youtubeflex videoid=”LfmNKmB-Ap8″]

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties