Mac Apps

Mijn top 10 Mac Apps

3 min leestijd

Heb je mijn eerdere lijstjes al gezien (top 12 iPad apps, top 12 iPhone apps, mijn muziek top 10)? Hier het volgende lijstje in mijn eindejaars lijstjes. Hier is mijn top 10 van applicaties voor de Mac. Beginnend bij nummer 10. Benieuwd naar de nummer 1? Dan moet je even verder lezen!

1Password

10: 1Password

Ik ben niet de enige die dit een fantastisch programma vindt. Hij staat op menig top-lijstje. Al je wachtwoorden, pincodes, creditcard gegevens, licentie codes, serienummers en wat niet meer netjes en veilig opgeborgen. En… het wordt prachtig gesynchroniseerd met je andere devices als je bijvoorbeeld 1Password ook heb draaien op je iPhone of iPad.

1Password: €23,99 in de Mac Appstore »

iMovie

9: iMovie

De gemakkelijke manier om mooie filmpjes te maken of je filmpjes te bewerken. De standaard van Apple uit de iLife serie maakt video bewerking wel erg gemakkelijk.

iMovie: €11,99 in de Mac Appstore »

free-jing

8. Jing

Screenshots maken? Op de een of andere manier maakt Jing het je wel erg gemakkelijk. En gratis ook. Screenshots en annotaties. Scherm opnemen als video kan trouwens ook. In de gratis versie kan je dan echter niet naar mp4 exporteren.

Jing Free: gratis op techsmith.com »

Camtasia 2

7. Camtasia

Schermopnames maken op video? Instructie filmpjes voor gebruikers? Powerpoint presentaties geschikt maken om online te presenteren. Camtasia heeft net versie 2 uitgebracht. Het is bijna een compleet video bewerkings programma en is voor veel meer te gebruiken.

Camtasia 2: €79,99 in de Mac Appstore »

Photoshop

6. Photoshop

Waar zou je zijn zonder Photoshop? Nou, er is een boel te krijgen, ook aan freeware. En Voorvertoning, het programma dat standaard op je Mac wordt geïnstalleerd, kan ook steeds meer. Maar, wil je serieus aan de slag met iets van vormgeving, dan kan je niet om Photoshop heen.

Check Photoshop op Adobe.com »

Scrivener

5. Scrivener

Wil je schrijven? Een boek, een studie, een eindverslag? Dit is een ongelofelijk mooi programma dat je helpt om te schrijven, je hoofdlijnen uit te zetten, je research te ordenen en uiteindelijk een mooi eindproduct te maken. PS: komend jaar wordt deze ook voor de iPad uitgebracht!

Scrivener: €35,99 in de Mac Appstore »

Pages

4. Pages

Kijk, het gewone schrijfwerk doe je niet in Word, maar in Pages. Wil je een document opmaken dat er direct ook gemakkelijk goed uit ziet? Dan wil je snel niet meer anders. Dit is state-of-the-art van Apple zelf.

Pages: €15,99 in de Mac Appstore »

Espresso3. Espresso

Er gaat hier inderdaad veel koffie doorheen. Espresso is een editor voor alles wat met code en web te maken heeft. Ik gebruik het erg veel voor CSS en PHP . En lekker snel en lichtgewicht ook trouwens. Ik heb deze eens aangeschaft in een of andere Mac App Bundle, dus toen was deze net even wat goedkoper als nu. Voor mij is het behoorlijk onmisbaar.

Espresso: $79,- via Macrabbit.com »

Alfred2. Alfred

Er zijn van die programmaatjes waar je ongemerkt niet meer zonder kan. Omdat het zo in de routine gaat zitten. Met een vaste toetscombinatie alles snel opstarten, opzoeken, etc. En dat is precies waar het om gaat bij Alfred: je leven net een beetje gemakkelijker en soepeler maken. En in mijn geval lukt dat prima!

Alfred: gratis in de Mac Appstore »

Evernote1. Evernote

Mijn nummer 1 is Evernote. Altijd notities bij de hand, kort gedachten uitwerken, etc. Ik moet hier niet teveel over zeggen, het programma zegt alles voor zichzelf!

Evernote: gratis via de Mac Appstore »

Reageer:

Wat zijn jouw top Mac Applicaties??

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -