Twitter bird laptop

Maximaal gebruik van Twitter met Buffer

2 min leestijd

Buffer app en Twitter

Buffer, weer wat nieuws zou je zeggen. Wellicht wel. Buffer doet een ding en doet dat volgens mij goed: al je berichten (tweets, facebook berichten) netjes verzamelen en door de dag heen (geoptimaliseerd voor jouw volgers) posten. Dat gaat dus verder als handmatig plannen zoals je bijvoorbeeld met Hootsuite kan doen. Past dus prima bij goed gebruik van sociale media. Buffer is gratis, dus meld je gewoon aan.

Buffer in je browser

Bufferapp.com heeft een aantal plugins voor je browser, zoals Chrome (een prachtige extensie), Firefox (door een add-on) of Safari (extensie). Of gebruik deze aangepaste bladwijzer waarmee je in een klik een artikel in je buffer kan zetten.

Buffer vanaf de iPad en iPhone

Het was even zoeken hoe je het nu handig inbouwt in je flow. Maar ik heb een paar oplossingen gevonden:

Universeel:

bij Buffer krijg je een geheim email adres. Dat kan je gebruiken om zaken naar te mailen. Je onderwerp is je tweet/bericht, je link zet je in je mail bericht. That’s it. Wil je nog meer controle, dan kan je codes gebruiken (zie de guide op bufferapp.com)

Safari:

In je Safari browser kan je ook de bookmark/bladwijzer gebruiken. Maak een willekeurige bladwijzer aan en wijzig deze vervolgens. Naam mag je zelf verzinnen, de code in de bladwijzer (waar normaliter http://www…. staat) daar mag je het volgende in plakken: 

[sws_code language=”html”] [/sws_code]

Flipboard en Zite:

Als je Flipboard, Zite of iets dergelijks gebruikt, dan heb je een paar mogelijkheden. De eenvoudigste is het gebruik van de email. Stuur het artikel naar je buffer-mail-adres en hij komt netjes in de lijst. Een tweede optie is gebruik maken van ifttt.com (if-this-than-that). Hiermee kan je allerlei regels maken zoals bijvoorbeeld (en dat is hier gemakkelijk) “star marken” in Google Reader. Als je vervolgens een regel aanmaakt dat als je een artikel met een ster markeert deze in je buffer terecht moet komen… dan heb je er geen omkijken meer naar (check het receptje).

Reageer

Gebruik jij al Buffer? En wat zijn je ervaringen? Nog andere tips voor het gebruik?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
12 jaren geleden

Er is nu trouwens ook een iPhone app beschikbaar voor buffer. Gratis te downloaden op http://itunes.apple.com/nl/app/buffer/id490474324?mt=8