the hobbit

The Hobbit (trailer)

1 min leestijd
[vimeo width=”620″ height=”260″]http://vimeo.com/34029027[/vimeo]

Bovenaan mijn lijstje van mooiste films staat “Lord of the Rings”. En ik ben blij dat de verfilming van The Hobbit er nu ook aan komt (eind 2012). De Hobbit vertelt het verhaal wat er voor Lord of the Rings afspeelde. Tolkien schreef het al in 1937 (LotR pas in 1954).

“Good-bye! Be good, take care of yourselves – and DON’T LEAVE THE PATH!”
(Gandalf in The Hobbit, chapter 7)

Niet veel mensen weten dat Tolkien een toegewijde gelovige was. Zijn verhalen vragen meer aandacht dan de verhalen van zijn vriend C.S. Lewis om de Bijbelse taferelen en karakters te herkennen. Heeft hij het verhaal van bevrijding en redding verteld door het verhaal van de Hobbit? Al kan je dan ook weer de vraag stellen of hij het allemaal echt zo bedoeld heeft. Dit is wat hij er zelf van zegt:

“The Lord of the Rings is of course a fundamentally religious and Christian work; unconsciously so at first, but consciously in the revision.”
(Tolkien in een brief).

Nogmaals, ik kijk erg naar deze film uit!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -