Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Vijf sleutels om 20-ers en 30-ers te binden

11 januari 2012

Amsterdam gracht

Ds. Niels de Jong komt aan het woord in Visie. Hij heeft onderzoek gedaan naar de Young Urban Protestants. Het interessante is dat hij vijf sleutels ziet om twintigers en dertigers te bereiken en je (als kerk) met hen te verbinden:

 1. Het moet wel ergens over gaan. Het moet echt ergens over gaan – over de bijbel, over levensvragen, over Jezus, over moeilijke dingen, over hun leven.
   
 2. Twintigers en dertigers willen wel ruimte. Om soms anders te denken, om te twijfelen, om andere keuzes te maken, eens iets anders in de liturgie, etc.
   
 3. Twintigers en dertigers zoeken naar een gemeente waar ze op hun plek kunnen zijn. Waar ze gezien en gekend worden, zonder doodgeknuffeld te worden. Waar ze zich in kunnen zetten en niet waar ze vertroeteld of geëntertaind worden. Waar ze serieus worden genomen en mogen bijdragen op hun manier. Waar ze ook andere leeftijdgenoten tegenkomen.
   
 4. Een goede sfeer is de vierde sleutel. Het leven is al moeilijk en complex genoeg en dan hebben ze geen zin in gezeur, spanning, kerkpolitiek. Dan hebben ze zin in aanvaarding, liefde, gastvrijheid, welkom, etc.
   
 5. Twintigers en dertigers willen geen kerk die er alleen maar voor zichzelf is, die zich kapot vergaderd, maar ze zoeken een kerk waar wat gedaan wordt. Die het verschil wil maken in de omgeving waar ze staat. Daar willen ze best hun steentje aan bijdragen.

Meer over het onderzoek van Niels de Jong kan je vinden op uitonverwachtehoek.nl.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Vijf sleutels om 20-ers en 30-ers te bin…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0