Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

WordPress als iPad app en nog meer

13 januari 2012

onswipe op iPad

Hier nog een aantal interessante plugins voor je WordPress blog. Ik heb nog niet alles uitgetest, maar deze heb ik op mijn lijstje staan om nog verder in te duiken:

Onswipe, je blog als iPad app

Deze plugin vormt op een simpele manier je blog om tot iets wat op een iPad magazine lijkt. Ik heb ermee rondgespeeld. En, eerlijk is eerlijk, het ziet er wel erg mooi uit.

Ik heb alleen nog een ding wat ik niet voor elkaar krijg: de statistieken goed op orde. Er zit een optie in om de Google Analytics code in te voeren, maar deze doet het niet goed. En, andere statistieken (zoals van WordPress zelf of Clicky of iets dergelijks) werken dus niet. En ja, meten is weten. Dus tot het moment dat ik weet hoe dit werkt hou ik het nog maar even zoals het is. Vind je statistieken niet zo belangrijk, give it a try!
gratis op wordpress.org »

 

Plugpress, een appstore voor WordPress 

plugpress

Ik kwam plugpress tegen. Zoals ze het zelf uitleggen: een appstore voor WordPress. Vanuit je blog heb je toegang tot de beste plugins. En deze zijn gemakkelijk te installeren. Heb ik nog niet mee gespeeld. Eerlijk gezegd klinkt het wel aantrekkelijk. Je kan in plugpress trouwens zowel de gratis beschikbare plugins krijgen als betaalde.  Maar… ik ben benieuwd wat een plugin als deze voor effect heeft op laadsnelheid etc. Dat moet ik nog uitzoeken. 
gratis op plugpress.com »

 

Storify, sociale verhalen

Ken je storify.com? Wat je hier kort gezegd met kan doen is verhalen opbouwen vanuit allerlei (sociale media) bronnen zoals Facebook, Twitter, RSS feeds, Flickr, Youtube. Nu heeft storify een verse plugin beschikbaar gemaakt waarmee je vanuit je WordPress omgeving de verhalen kan opbouwen en met een simpele shortcode in je blog kan hangen.

De uitdaging die ik nog wel zie bij deze plugin is dat je het moeilijk kan stylen. Het gebruikt namelijk het eigen CSS. Als iemand ideeën heeft om dit op te lossen, ik sta er open voor!
gratis op wordpress.org »

 

Responsive plugin (coming soon)

Er is al een vooraankondiging… Een plugin die je gaat helpen om met de trend van 2012 mee te gaan: responsive design. 

responsive plugin

Responsive design is een manier die het ontwerp van je website aanpast aan de omgeving waarop het wordt vertoond, rekening houdend met de schermgrootte, het platform en de oriëntatie van het scherm (landscape of portrait).

Meer info op responsiveplugin.com »

Heb je nog meer tips? Heel graag!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

WordPress als iPad app en nog meer

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0