Stykkisholmskirkja church

Bijzondere kerken, deel 1

3 min leestijd

Af en toe loop je op foto’s van bijzondere kerken. In een aantal artikelen zal ik foto’s van deze godshuizen bij elkaar proberen te zetten. En als je tips hebt voor bijzondere kerkgebouwen, waar ook ter wereld, heel graag! Ik hoop dat het een mooie serie gaat worden.

Stykkishólmskirkja

Stykkisholmskirkja church

 

Als je dit kerkje uit IJsland ziet, dan is het eerste wat je denkt: wat is het nu precies?? Blijkbaar kunnen ze er in IJsland van wat!  (Bron foto)

Las Lajas Basiliek

Las Lajas Cathedral

Het heeft wat weg van een kasteel en staat in de Colombiaanse stad Ipiales. Deze kerk is gebouw in de periode 1916 tot 1949 op de plek waar eerder een kapel stond. Die kapel was om een wonder te markeren waarbij een doof-stom meisje kon spreken terwijl ze in een kloof schuilde voor noodweer. (Bron foto)

De kerk van Hallgrímskirkja

Hallgrimskirkja

 

Een prachtige Lutherse kerk die wel wat weg heeft van een buitenaards gebouw. Het is de grootste kerk van IJsland, er zijn maar vijf gebouwen groter. Deze kerk werd gebouwd in de periode 1945 tot 1986. (Foto bron)

Kapel van St. Gildas

Chapel of St. Gildas

Dit is de kapel van st. Gildas en ligt aan de oever van het Canal du Bavlet in Brittany, Frankrijk. Alsof het onderdeel is van de rots. (Bron foto)

St Joseph Ukrainian Catholic Church

St Joseph Ukrainian Catholic Church

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Misschien mooi van de lelijkheid? Of is het wat anders? Deze kerk uit Chicago, USA, is gebouwd in 1956 en is een katholieke kerk. Een soort moderne versie van de gouden koepel? (Foto bron)

Jubilee kerk, Rome

Jubilee church, Rome

Een bijzondere kerk die drie zeilen lijkt te hebben. Je zou even de andere foto’s van deze kerk uit Rome moeten bekijken, dit is wel de meest spectaculaire hoek. Als ik het goed heb ik het een kerk uit 1996. (Foto bron)

Shell kerk

Shell church Huntington Beach

Een kerk in Huntington Beach. Maar ik heb weinig informatie hierover kunnen vinden. (Foto bron)

Basilica de Higuey

Basilica de Higuey

Deze basiliek uit de Dominicaanse Republiek is in 1971 in gebruik genomen. Het is een van de grootste religieuze plekken van het land. (Foto bron)

Pokrovkathedraal / Basiliuskathedraal

Pokrovkathedraal, Moskou

Wie kent deze kathedraal niet (links op de foto), een van de markante punten uit Moskou en steevast in beeld als het Rode Plein in beeld is. Deze kathedraal werd rond 1550 gebouwd en staat zelfs op de werelderfgoedlijst. De complete naam is “Sobor Pokrova, tjsto na rvoe”. (Foto bron)

Catedral Metropolitana de São Sebastião

Catedral Metropolitana de Sao Sebastiao

 

Hij doet denken aan een van de Maya tempels of een soort moderne pyramide. Dit is de Cathedraal van Rio de Janeiro, Brazilië. Er kunnen wel 20.000 mensen in deze kerk! (Foto bron)

Deel je tips!

Later volgen er meer foto’s van bijzondere, opvallende, mooie en creatieve kerkgebouwen. Heb je tips? Laat het dan weten.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Cd
Cd
12 jaren geleden

Leuke blog, Wouter! Als ik tips heb, laat ik het je wel weten.

groet, Rik

Ina
Ina
Antwoord aan  Cd
10 jaren geleden

Notre Dame du Haute in Ronchamp mag niet ontbreken. Hele bijzondere kerk.