Gutenberg Bible

De eerste gedrukte Bijbel

1 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”uolKLDi3Ai8″]

In februari 1455 werd de eerste Bijbel gedrukt door Johannes Gutenberg. Ondertussen is er heel wat gebeurd rondom de publicatie van de Bijbel. Zeker in de laatste paar jaar gaat de digitale verspreiding ongekend hard. Nog steeds is de Bijbel niet uit de tijd!

YouVersion en vele anderen

Steeds meer mensen lezen hun Bijbel vanaf hun smartphone. Het succes van YouVersion is ongelofelijk opvallend. Miljoenen mensen hebben de Bijbel applicatie van YouVersion op hun telefoon. De inhoud van de Bijbel verandert niet, de distributie wel. Wat eerst papier was zijn nu bits en bytes. Heeft jouw Bijbel een zwarte kaft? Of een met slotjes? Nou, de mijne heeft zelfs een camera ingebouwd :)

Gutenberg Bible

Reageer!

Zeg, waar lees jij eigenlijk je Bijbel het meeste?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -