Clicky

Goede mensen vs. slechte christenen

26 februari 2012

Ik heb je al die tijd geobserveerd

Wat gebeurt er als goede mensen slechte christenen tegenkomen? Hier een paar quotes die dwingen om na te denken. Of kan je er niet zo tegen dat je een eerlijke spiegel wordt voorgehouden?

Voor mij is een christen òf iemand die met Christus leeft òf een nepper. Jullie christenen zullen er niet van houden dat wij je hierop – het bijna eeuwige getuigenis dat jullie geven van God – zullen beoordelen. Je moet Christus uitstralen. Je geloof zou als een rivier vol leven uit je moeten komen. Je zou ons moeten infecteren met de LIEFDE voor hem. Het is pas dan dat God, die onbereikbaar en onmogelijk is weer bereikbaar wordt voor atheïsten en mensen die twijfelen in geloof. We kunnen er niets aan doen dat we geraakt, boos en verward worden door een christen die daadwerkelijk lijkt op Christus. En we zullen hem niet vergeven als hij dat niet is.” ~een atheïst uit Parijs

Velen die al dichtbij waren gekomen in hun weg naar het geloof zijn afgeschrikt door de slechte levens van slechte en valse christenen. Hoeveel, mijn broeders, denk je dat christen had willen worden maar uiteindelijk werden weerhouden door de foute levens van christenen.” ~Augustinus

Het is symptomatisch dat, hoewel de kerken er al tweeduizend jaar zijn, de grote massa aan het christelijk geloof voorbij gaat. Waarom? Omdat de zichtbare aanwezigheid van Jezus Christus zelden aanwezig is in de christenen als groep.” ~Brennan Manning

Waarom zou je het donker beschuldigen van donker zijn? Het is veel nuttiger om je af te vragen waarom het licht niet zo helder is als het zou moeten zijn.” ~Rob Bell

Naar aanleiding van “When bad Christians happen to good people

Andere interessante blog post

  • Liever geen antwoorden12-07-2016 Liever geen antwoorden "Het grootste probleem is dat we niet luisteren om te begrijpen. We luisteren om te kunnen reageren." Over deze quote heb ik deze week best vaak […]
  • De perfecte genezingsshow09-07-2016 De perfecte genezingsshow Als je deze blog volgt, dan weet je dat het regelmatig een kritisch en scherp randje heeft. Het is nodig. Want nog steeds wordt er in de naam van de […]
Wouter van der Toorn
Media Innovator / Art Director bij Jesus.net en Internet pastor. Mijn tijd vul ik graag met nieuwe media, geloof, kerk, de Bijbel, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik hier op mijn blog.
3 Comments
  1. Sjanet Timmermans

    ja, we hebben een missie. Best moeilijk als je ook mens bent. God weet zelf ook dat we niet perfect zijn. maar meer transparant zou wel heel goed zijn naar de mensen om ons heen. Meer echtheid

God

Goede mensen vs. slechte christenen

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
3