gespierde man

Niet de beste, wel uniek

1 min leestijd

gespierde man

De winnaars-mentaliteit is een mentaliteit om altijd de beste te zijn. Beter dan de rest. In je vak, in je bedrijf, jij als persoon. Eerlijk gezegd heb ik het ook wel. Maar wat is nu ‘het beste’. Waar meet je dat aan af? Veel mensen proberen anderen, waarvan ze het idee hebben dat ze succesvol zijn, te imiteren. Maar wees eerlijk: het is behoorlijk onmogelijk om een ander te zijn. Uiteindelijk blijf je in een constante wedstrijd en je bent er nooit. Je blijft ontevreden en de ander blijft bepalen wie jij bent en wat jij doet.

Wat maakt jou bijzonder?

Als je het nu eens anders doen: streef er niet naar om de beste te zijn, maar streef ernaar om uniek te zijn. Wat maakt jou anders dan de rest? Waarin ben jij bijzonder? Wat is de bijzondere kwaliteit die jij bezit? Kan jij iets goed, kijk jij op een unieke manier aan tegen de werkelijkheid, heb jij een bijzondere smaak, heb jij een bijzondere historie…

Maar één zoals jij

Wordt niet moe van de eeuwige strijd om iemand anders te zijn. Weet je, er zijn al zoveel anderen. Er is er maar één zoals jij. En dat is uniek. Geniet ervan! Tweet dit!

Bron foto: stock.xchng

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -