website-baptistendoetinchem

Nieuwe website Baptistengemeente

2 min leestijd

website-baptistendoetinchem

Als je schrijft over het bouwen van kerkwebsites dan moet je zelf ook de daad bij het woord voegen lijkt me. Dus dat heb ik ook gedaan met een van de mannen uit onze kerk. Een half dagje en voila, daar is ‘ie dan. We zijn er behoorlijk trots op moet ik eerlijk zeggen :) Nog niet helemaal klaar, maar dat weten wij meer dan wie dan ook!

Wat hebben we gedaan?

We hebben al kerk al een poos een website, gebouwd in WordPress. Maar deze was erg aan vernieuwing toe wat ons betreft. De stap die we wilden maken was er naar een die eenvoudig in opzet was met daarbij de noodzakelijke ingrediënten voor een kerkwebsite.

Backuppen: voor je gaat slopen, wijzigen en wat niet meer moet je altijd even backuppen. Dus FTP en database. Vaak komen mensen pas achter het belang van backups als het leed al is geschied.

Opschonen: omdat we een bestaande site hadden en we niet helemaal opnieuw wilde bouwen zijn we als eerste gaan opschonen. Dus alle onnodige plugins uitgeschakeld, niet gebruikte artikelen en pagina’s verwijderd. Wat we ook hebben besloten voor nu is even geen “laatste nieuws” of iets dergelijks op de site te zetten, aangezien we het niet voor elkaar krijgen om het door de tijd goed bij te werken.

Nieuwe Template: we hebben ervoor gekozen om een nieuwe template te gebruiken die speciaal voor kerken is gemaakt. We gebruiken het “Born WordPress template voor Kerken” (kostte ons $40,-) omdat daar een aantal zaken prima in geregeld zijn. Er is geen Nederlandse versie van, maar er staat een vraagje open bij de ontwikkelaar hoe dit op een gemakkelijke manier te doen is.

Resultaat

Check zelf het resultaat nu: baptistendoetinchem.nl » Met name de agenda, de mp3’s en de foto’s zijn echt een grote verbetering. Waar we nog aan werken is de informatieve pagina’s. Er komen nog een aantal pagina’s specifiek voor mensen die de kerk niet goed kennen. Waarin we ook uitleggen wie we zijn, hoe het bij ons gaat, etc. 

Tips voor verbetering? Reageer!

Heb je opmerkingen of tips? Heel graag! Want wellicht zie jij dingen die wij over het hoofd hebben gezien.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel Doetjes
Michiel Doetjes
12 jaren geleden

Mooi hoor! Nu de audio feed nog beschikbaar maken als (iTunes-) podcast! :)

Sander Weeteling
Sander Weeteling
12 jaren geleden

Voor het vertalen van websites: De tool Poedit!! Werkt prima!

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Sander Weeteling
12 jaren geleden

Ik was al bezig geweest met het taalbestand, maar dat zonder effect. Er is maar één taalbestand in dit thema: born_en.po. Ik kom er nog niet helemaal achter hoe ik het gemakkelijk voor elkaar krijg.

Sander
Sander
Antwoord aan  Wouter van der Toorn
11 jaren geleden

Laat antwoord, maar wellicht dat die de taalbestanden standaard van WordPress zelf gebruikt? Dan staan die niet in de thema-map, maar in de bestanden van WP zelf…?