ipulpit ikansel

Preken met je iPad?

1 min leestijd

ipulpit / ikansel

Zelf gebruik ik de iPad tijdens de preek al sinds ik de iPad in bezit heb. Alleen de eerste week was het een beetje gek. Niemand kijkt er verder meer van op. Want zo speciaal is het nu ook niet. Maar voor sommigen is het wel een hobbel en niet ieders ervaring is positief. Ik wil graag een klein onderzoekje doen, dus graag je input: 

Onderzoekje

Hoeveel van mijn lezers gebruiken de iPad tijdens het preken? Heb je tips, aanbevelingen, ervaringen? Binnenkort volgt een concreet artikeltje over het gebruik van de iPad tijdens de preek.

RD bericht over iPad onderzoekje

Het gemakkelijkste is om te reageren onder het artikel, gewoon als commentaar. Dat geeft je de ruimte om tips, links en ervaringen wat uitgebreider te geven. Dank alvast voor de input! 

PS 1: de preekstoel hierboven is misschien wel de coolste geek-kansel en draagt de naar iPulpit. Zullen we het maar iKansel noemen? (bron)

PS 2: in het Reformatorisch Dagblad is deze vraag kort overgenomen. Dat waardeer ik enorm natuurlijk!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Stolk
Peter Stolk
12 jaren geleden

Ook ik ben de iPad (1) meteen gaan gebruiken voor preken. Ik schrijf mijn preken uit in Word, formaat A5 met een 18 pt. letter type Calibri (lekker groot, zodat ik enige afstand kan nemen tot de tekst, letterlijk en figuurlijk. Voor pagina 1 kies ik een passende foto voor de preek met in grote letters de titel. Is de preek klaar, dan sla ik ‘m op als pdf en mail ‘m naar mezelf. Op… Lees verder »

Jan den Ouden
Jan den Ouden
12 jaren geleden

Altijd van papier. Ik heb geen Ipad. Waarom papier? Overzicht! Zie de aanhaling hieronder. In een inmiddels wat gedateerde studie staan enkele interessante bevindingen. Niet alles is van toepassing omdat het in je onderzoek gaat over beperkte omvang (aantekeningen). Neemt niet weg dat het zeer interessant materiaal is. Overigens gebruik ik powerpoint als het echt iets toevoegt; één plaatje dat de kern van je preek weergeeft is effectiever dan 20 (of meer) met (vaak) veel… Lees verder »

aart
aart
Antwoord aan  Jan den Ouden
9 jaren geleden

Jan, ben jij een neef van Jan Edelschaap? Zo ja, wil je dan contact met mij opnemen via avandermaarl@hetnet.nl? Vast bedankt!

Mark de Boer
Mark de Boer
12 jaren geleden

Gisteren nog gepreekt met de iPad. Vooral als papiervervanger, overigens; de powerpoint gaat gewoon via een stickie naar de beamer.
Voordeel is dat je aantekeningen tot op het laatste moment kunt toevoegen en de volgorde kunt veranderen (en dat overkomt mij nogal regelmatig). Bovendien kun je gemakkelijk de lettergrootte aanpassen, waardoor je de iPad rustig kunt neerleggen. 
Maar echt revolutionair ander gebruik is het niet, moet ik zeggen.

Gijsbert Brouwer
Gijsbert Brouwer
12 jaren geleden

Preken met de Ipad is Super, ik kan mijn powerpoint slides gemakkelijk inladen en zo meekijken waar ik zit. Als ik uit de Bijbel lees doe ik dit liever uit een echte “real life” Bijbel, maar de hele praktische kant van het spreken(waar ben ik en wat ga ik zeggen) is veel gemakkelijker met een Ipad.

Het programma wat ik daarbij mooi vind is Slides, dit is de powerpoint variant op de Ipad.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Gijsbert Brouwer
12 jaren geleden

Dank voor je reactie, leuk. Ik ken Slides niet, ziet er goed uit. Werk je alleen hiermee voor je aantekeningen, of doe je ook de daadwerkelijke presentatie hiervan? En waar heb je dan je aantekeningen? Lijkt me in de presentatie…
PS voor andere geïnteresseerden: dit is linkje naar Slides voor iPad: http://itunes.apple.com/nl/app/slides/id392535591?mt=8

erik cornelisse
erik cornelisse
12 jaren geleden

‘k hoop dat andere tabletten ook goed zijn voor een reaktie. Zelf gebruik ik een Samsung Galaxy Tab. ‘t mooie is dat ik van mijn notities door op een link te tikken, gelijk naar ‘t juiste bijbel gedeelte kan gan. ‘Vroeger’ had ik afgedrukte velletjes papier en een bijbel en misschien zelfs een boek die ik wilde citeren. Nu is ‘t allemaal gezamelijk in een plaats.  Dit is natuurlijk als ik ineens zenuwachtig zou worden… Lees verder »

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  erik cornelisse
12 jaren geleden

Jazeker, andere tables zijn ook prima in deze tips. Al kan ik zelf weinig tips geven bij apps… Dank in ieder geval voor je input!