iphone box patent

Presentatie is doorslaggevend (preekkunst)

2 min leestijd

boxing patent apple

Heb je wel eens een iPad, een iPhone of een Mac uit de verpakking gehaald? Het is bekend dat de verpakkingen van Apple tot een ware kunst zijn verheven. Als je een doosje openmaakt dan zie je je nieuwe speeltje direct al voor je. Prachtig. Ik heb ook nog zo’n gewoonte om al die mooie oude doosjes te bewaren.

Het is bekend dat presentatie van doorslaggevend belang is. Of het nu bij een project presentatie of bij visie overdracht. Bij productverkoop of bij ander zakelijke contacten. Bij een preek of bij een studie. Het is ook emotie.

De boodschap op de juiste manier verpakt

Dit principe is dus ook belangrijk als je op de preekstoel staat, een (bijbel)studie geeft of een seminar. Klopt de verpakking? Is deze aantrekkelijk? Netjes en verzorgd, iemand met oog voor detail? Misschien bijzonder is het sobere of juist bijzonder in een smaakvolle voordracht? Het is zoveel gemakkelijker voor mensen om de inhoud te onderzoeken als de verpakking klopt.

Let op, de verpakking verandert de inhoud niet hè. Om dat te vertalen naar je preek of studie: je verandert niet wat je zegt, maar wel hoe je het zegt.

PS: aan de verzorging van de (verpakking van de) boodschap ‘voel’ je of iemand gelooft in de boodschap. Ook op internet werkt dat zo. Dat is de reden waarom kerk websites en evangelisatie websites zouden moeten uitblinken in kwaliteit!

Op zoek naar voorbeelden

[ba-youtubeflex videoid=”7zWKm-LZWm4″]

Een mooi voorbeeld van een goede presentatie en een mooie inhoud is Loui Giglio. Ik ben aardig fan van hem, hij is een zeer inspirerende spreker. De verpakking klopt, de presentatie is goed, inhoud diep…

Ken jij ook voorbeelden? En heb je wellicht linkjes naar (youtube of vimeo) filmpjes

Bron foto: sxc.hu

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -