twitter op projectiescherm

Twitter op het grote scherm

2 min leestijd

twitter op projectiescherm

Wil je een twitterdienst organiseren in je kerk of een real-life twitter discussie voeren tijdens een bijeenkomst? Dan moet je natuurlijk de tweets op het grote scherm zien te krijgen. Hier een korte handleiding hoe je twitter op het grote scherm kan projecteren met alles wat je daarbij nodig hebt. 

Hashtag

Het gemakkelijkste is om een #hashtag af te spreken. Dat werkt als een soort code waarmee je tweets kan vinden rondom eenzelfde thema of evenement. Wellicht ken je #dtv (durf te vragen). Nu moet je er een verzinnen voor jouw evenement of voor de kerkdienst. Zorg dat je een unieke #hashtag verzint, want anders vervuilt je tijdlijn erg snel.

Als ik bijvoorbeeld een hashtag ga gebruiken voor een kerkdienst in Baptistengemeente Doetinchem zou ik als voorbeeld deze hashtags kunnen afspreken: #bapdoet of #bgdgem. Maar ik kan ook creatief iets anders verzinnen.

Hou de hashtags kort, aangezien een tweet maar 140 karakters heeft! Deze hashtag kan je publiceren op het scherm, op je site, of waar het op dat moment maar handig is.

Kies je applicatie

Om de tweets op een mooie manier op het scherm te zetten heb je nog wel iets nodig. Er zijn verschillende tools beschikbaar en deze drie zijn wel de meest populaire:

Visible Tweets »
een mooie tool en erg gemakkelijk. Voer je zoekterm in en voila. Hier een voorbeeld van de zoekterm elfstedentocht

Wiffiti »
Deze is wat meer met animaties. De tweets worden als tekstwolkjes op je scherm gezet. Wel leuk als ze een rol spelen in een gesprek tijdens een dienst of evenement. 

Twitterfountain »
Deze heb ik al vaker gebruikt. Het leuke is dat je best het een en ander aan je eigen smaak kan aanpassen met achtergrond afbeeldingen, etc. Deze stream kan je op het grote scherm zetten, maar ook in je bericht plaatsen. Hieronder de stream met de zoekterm “creatov”

Gaan met die banaan

Nu is het een kwestie van aansluiten op de beamer, op de monitor of het TV scherm. Zorg dat je de applicatie in volledig scherm zet, dat is wel zo mooi!!

Waarschuwing

Twitter is een open platform. Er is altijd een bepaald risico dat mensen om een verkeerde reden inbreken in je Twitter stroom. Wiffiti geeft je nog een beetje de mogelijkheid om te filteren. Als je Twitterfountain gebruikt, let op dat de foto selectie ook onwenselijke afbeeldingen naar boven kan halen. Dus… altijd eerst goed proefdraaien. En als het echt mis gaat, gewoon het scherm uitzetten en lekker verder gaan waar je mee bezig was!

Ervaring?

PS1: deel je ervaring met het gebruik van Twitter tijdens een dienst!

PS2: lees ook de gastblog van Harold Prost: “Twitteren tijdens de kerkdienst?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eric van den Berg
Eric van den Berg
12 jaren geleden

Hoi Wouter,

In Deventer hebben ze een eigen applicatie gebouwd om tweets, SMSjes in de kerk te tonen, met vertraging om te kunnen filteren. Ik denk dat deze app (beta), die ik ‘Filterdeck’ noem, best wel wat potentie heeft.Zie http://internetspiritualiteit.nl/asp/invado.asp?t=show&id=1651Alle goeds,

Eric van den Berg

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Eric van den Berg
12 jaren geleden

Dit is de goede link trouwens: http://internetspiritualiteit.nl/asp/invado.asp?t=show&id=1651 Een interessante optie! Zeker een aanrader. En ik ga er eens induiken. Dank voor de link!

Robert
Robert
Antwoord aan  Eric van den Berg
11 jaren geleden

Ze lezen ook reacties op Facebook. Enig idee hoe?