Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Wat nou zondagsrust!

7 februari 2012

zondagsrust

Wat hebben wij met de zondagsrust? En waar komt het vandaan? De SGP maakt er in ieder geval een groot punt van. Want stel je voor dat een oer-Hollands schaatsevenement gaat plaatsvinden op zondag.

Wel principieel zijn

Even een korte oefening in principieel zijn. De rustdag is de sabbat, toch? Dat was van vrijdagavond tot zaterdagavond. Als je al de voorgeschreven Bijbelse rust helemaal wilt volgen, dan kom je hierop uit. Goed, wij hebben er de zondag van gemaakt. Niet wij, maar het was de vroege kerk die daarmee begon (Hand 20:9, 1 Kor 16:2).

Denk nu niet dat de dag dat de christenen samenkwamen een rustdag was. Die was voor hen namelijk al achter de rug (de sabbat). De gelovigen rolden op zondagmorgen extra vroeg hun bed uit om elkaar te ontmoeten op de eerste werkdag van de week, zeg maar onze maandag. En wij vinden half tien of tien uur al vroeg om ter kerke te gaan.

Graag reactie

Dus… wat nou zondagsrust? En hoe zijn we eerlijk principieel? ‘k Ben benieuwd naar reactie.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Wat nou zondagsrust!

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0