zondagsrust

Wat nou zondagsrust!

1 min leestijd

zondagsrust

Wat hebben wij met de zondagsrust? En waar komt het vandaan? De SGP maakt er in ieder geval een groot punt van. Want stel je voor dat een oer-Hollands schaatsevenement gaat plaatsvinden op zondag.

Wel principieel zijn

Even een korte oefening in principieel zijn. De rustdag is de sabbat, toch? Dat was van vrijdagavond tot zaterdagavond. Als je al de voorgeschreven Bijbelse rust helemaal wilt volgen, dan kom je hierop uit. Goed, wij hebben er de zondag van gemaakt. Niet wij, maar het was de vroege kerk die daarmee begon (Hand 20:9, 1 Kor 16:2).

Denk nu niet dat de dag dat de christenen samenkwamen een rustdag was. Die was voor hen namelijk al achter de rug (de sabbat). De gelovigen rolden op zondagmorgen extra vroeg hun bed uit om elkaar te ontmoeten op de eerste werkdag van de week, zeg maar onze maandag. En wij vinden half tien of tien uur al vroeg om ter kerke te gaan.

Graag reactie

Dus… wat nou zondagsrust? En hoe zijn we eerlijk principieel? ‘k Ben benieuwd naar reactie.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -