who are you

Wat zit er achter je Avatar

1 min leestijd

social media harten

Voordat mensen iets tegen je zeggen zullen ze je meestal eerst observeren. Ook online. Aan je online profiel kan je veel afleiden. Veel van je karakter wordt duidelijk, van je interesses, je betrouwbaarheid. Wat zit er achter je avatar? Wat zit er achter je online profiel? Wat zien mensen als ze je op Twitter volgen? Of je toevoegen aan hun Facebook vrienden? Hier vijf zaken die je misschien als een goede check zou kunnen gebruiken:

 1. Hart
  Waar ben je mee begaan, waar ben je in geïnteresseerd? Dit zijn de zaken die je echt in beweging zetten. Laat je hart zien!
 2. Hoe
  Iedereen is expert op een bepaald gebied. Of het nu kennis is, of kennissen. Maakt niet uit. Deel de kennis die jij hebt en die je deels ook uniek maakt.
 3. Mens
  Je hoeft geen façade op te trekken. Wie ben je echt? Zonder letterlijk en figuurlijk gephotoshop. Durf mens te zijn die, net als ieder ander, niet in alles perfect is (tenzij je Mary Poppins bent natuurlijk)
 4. Humor
  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Een gezond en noodzakelijk onderdeel van je leven is gezonde humor. Zorg dat er wat te lachen valt. En als het er niet is, dan kan jij je lach delen met de rest van de wereld.
 5. Heiligheid
  Ja, je bent misschien wel een beetje anders. Je kiest een hogere weg, je maakt andere keuzes die wellicht vreemd zijn. Laat het zien, ook in hoe je online communiceert.

Oefening en reageer!

Een gekke oefening misschien, maar ik ben benieuwd wat je van mij (@creatov) ziet als je mij volgt of observeert. Ben benieuwd!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -