Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

De kerk als gezin

9 maart 2012

Kerk als gezin - mindmap

We zijn met onze jongerenkring in onze kerk bezig met het ontdekken wat het betekent om het gezin van God te zijn. Nu zeggen we dat vaak niet echt zo, maar het is voor kerken vrij gewoon om het over broeders en zusters te hebben, broers en zussen. Wat betekent het?

Er komen allerlei beelden op. De aanvliegroute is voor ons om eerst maar eens naar een gezond gezin te kijken. Hoe zou dat dan werken in de gemeente? En een goede vraag: zou het überhaupt mogelijk zijn om in de gemeente als gezin met elkaar om te gaan? Hier een mindmap waar ik veel van de woorden die we noemden bij elkaar heb gebracht.

Reageer: Welke missen we nog?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
2 Comments
  1. Ina Rozema

    jezelf kunnen zijn met al je (on)hebbelijkheden. Het zou mooi zijn als je dat in de gemeente zo zou kunnen berijken. Maar ik denk dat je dan (zoals onze gemeent) eerst een hechte groep moet zijn. Voordat je met dit soort dingen aan de slag kunt gaan. Maar het zou wel mooi zijn als het mogelijk was. In ieder geval een goed onderwerp.

    1. Jaap Treur

      Waarom eerst voorwaarden stellen, het “gezin” is een feit en van daaruit mogen/moeten we aan de slag.

De kerk als gezin

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
2