Kerk als gezin - mindmap

De kerk als gezin

1 min leestijd

Kerk als gezin - mindmap

We zijn met onze jongerenkring in onze kerk bezig met het ontdekken wat het betekent om het gezin van God te zijn. Nu zeggen we dat vaak niet echt zo, maar het is voor kerken vrij gewoon om het over broeders en zusters te hebben, broers en zussen. Wat betekent het?

Er komen allerlei beelden op. De aanvliegroute is voor ons om eerst maar eens naar een gezond gezin te kijken. Hoe zou dat dan werken in de gemeente? En een goede vraag: zou het überhaupt mogelijk zijn om in de gemeente als gezin met elkaar om te gaan? Hier een mindmap waar ik veel van de woorden die we noemden bij elkaar heb gebracht.

Reageer: Welke missen we nog?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ina Rozema
Ina Rozema
11 jaren geleden

jezelf kunnen zijn met al je (on)hebbelijkheden. Het zou mooi zijn als je dat in de gemeente zo zou kunnen berijken. Maar ik denk dat je dan (zoals onze gemeent) eerst een hechte groep moet zijn. Voordat je met dit soort dingen aan de slag kunt gaan. Maar het zou wel mooi zijn als het mogelijk was. In ieder geval een goed onderwerp.

Jaap Treur
Jaap Treur
Antwoord aan  Ina Rozema
10 jaren geleden

Waarom eerst voorwaarden stellen, het “gezin” is een feit en van daaruit mogen/moeten we aan de slag.