Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

God was hier (deel 1)

11 maart 2012

Eerder ben ik met een serie gestart over bijzondere kerken (1, 2, 3, 4, 5), maar er zijn ook plekken waar God ooit was. Nu niet meer. Stille getuigen… maar van wat? Soms geeft het me een beklemmend gevoel. God was hier, maar waar is Hij dan gebleven toen het hier allemaal ophield?

Boys Village (Wales)

Verlaten kerk Boys Village

Een hangplek? Het voelt ruig en verlaten. Hoe zou het ooit zijn geweest, hier in Boys Village, om ‘ter kerke’ te gaan? Was het goed? Was God hier aanwezig? Welke verhalen zitten er verborgen? (Bron foto)

Verdronken kerk

Verdronken kerk (Potosí, Venezuela)

Dit is de torenspits van de kerk uit Potosí, een stad in Venezuela. Deze stad is onder water gezet vanwege de bouw van een stuwdam. (Bron foto)

Verlaten kerk, Detroit

Verlaten kerk uit Detroit

Deze kerk uit Boston Edison, Detroit, zal niet meer dienen om God te ontmoeten. Wat is hier ooit allemaal gebeurd? Was God hier ooit? En wat heeft Hij ooit hier gedaan? (Bron foto)

Rosary Church, Shettihalli

Rosary Church Shettihalli

Deze ruïne was ooit een mooie kerk in Shettihalli, India. Hier is nu een spookstad en het terrein loopt regelmatig onder water. De eerste keer dat over deze kerk werd gesproken was begin 18e eeuw. Het dak van deze kerk is uiteindelijk in 1982 verwijderd en is nu een monument aan een ooit mooie koloniale tijd (Bron foto)

Dunglass Collegiate Church

Dunglass Collegiate Church

Een gehavende kerk uit Cockburnspath (Schotland). Deze kerk biedt geen veiligheid meer. Ooit was het een toevluchtsoord, een plek die veilig was. Ooit was God hier. Het is nu verlaten. (Bron foto)

St. Matthews Church

bestoft orgel klavier

Ooit werd God hier aanbeden en hebben organisten hier geestelijke liederen op gespeeld en begeleid. Nu is de kerk in Buffalo, New York, verlaten. Het orgel zal niet meer spelen, God zal niet meer aanbeden worden. (Bron foto)

Verdronken Kerk

San Miguel de Allende

Je kan de spits van deze verdronken kerk zelfs zien op Google Maps (20.867484,-100.835012), maar dan als het meer vol is. De San Miguel de Allende, Mexico, is ook onder water gezet. (Bron foto)

Verdronken kerk Tirol

verdronken kerk tirol

Er zijn toch wel heel wat kerken verdronken. Deze kerk is te vinden in Tirol. Hij werd onder water gezet vanwege een stuwdam. Een idyllisch plaatje, deze torenspits midden in een bevroren meer. (Bron foto)

Reageer

Wat denk jij? Was God hier ooit? Of is Hij er nog steeds? Hoe zou zoiets werken?

PS: Als je nog tips hebt, graag. Dan komen ze op een gegeven moment vanzelf weer voorbij.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

God was hier (deel 1)

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0