Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

iPad Pages met Dropbox

24 maart 2012

pages-dropbox-ipad

Nu iDisk (MobileMe) verdwijnt ben ik overgestapt op Dropbox (je krijg 2Gb gratis) voor mijn bestanden. Maar vanuit Pages (trouwens ook Keynote en Numbers) op de iPad is het niet heel gemakkelijk om bestanden op te slaan in Dropbox. Hier een eenvoudige manier om je bestanden vanuit Pages op je iPad te openen en op te slaan in Dropbox:

Je kan het regelen door jezelf te mailen en via de mail het bestand te openen in Dropbox. Toch is dit een ingewikkelde zaak. Ik heb een eenvoudiger oplossing gevonden.

1. Otixo account

Het eerste wat je nodig hebt is een gratis Otixo account. Hier kan je “cloud services” aan toevoegen. Waaronder Dropbox, Google Docs, Box.net SkyDrive, Etc. Dus enorm handig. 

2. Bestaand document

Wil je aan de slag met een bestaand document, klik dan op + en selecteer WebDAV.

pages-dropbox-ipad

3. Je WebDAV invoeren

Bij de eerste keer wordt je gevraagd om je WebDAV gegevens in te voeren. Gebruik daarvoor https://dav.otixo.com bij het Server Adres, en gebruik vervolgs je otixo gebruikersnaam en wachtwoord en klik vervolgens op “Log in”

pages-dropbox-ipad

4. Bestanden openen

Je kan nu je bestanden benaderen. Prima zo dus. Als je deze op je iPad zet en bijvoorbeeld iCloud gebruikt, dan wordt deze weer automatisch met iCloud gesynchroniseerd.

pages-dropbox-ipad

5. Bestanden opslaan

Heb je nieuwe bestanden of gewijzigde bestanden, dan moet je deze weer opslaan in Dropbox. Klik dan in je bestand op het het sleutel icoontje, kies “Deel en druk af” en kies “Kopieer naar WebDAV” . Je kan het bestandformaat kiezen, waarmee je verder wilt werken.

pages-dropbox-ipad

pages-dropbox-ipad

Tot slot

Let op, het gratis account bij otixo gaat tot maximaal 250MB bandbreedte per maand. Dus dat kan wel snel gaan. Al heb ik geen ervaring hoe snel. Een betaald account komt dan alweer op $9,99 per maand.

Heb jij een betere oplossing, dan ben ik erg geïnteresseerd.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
7 Comments
 1. աɨʟʄʀɛɖ 

  Dag Wouter,

  Ook dit is prima te doen met een Synology NAS. Dit soort NAS’en zijn ook prima via WebDAV te benaderen. Vanuit Pages haal ik zo een bestand op en kan deze daar ook weer naar toe exporteren.

  Om het gemakkelijk te maken (en als je een eigen domein naam hebt), kun je een A record aan maken die verwijst naar je thuis emailadres (en via poort forwarding naar de NAS). Bijvoorbeeld: nas.creatov.nl

  Is (minus aanschaf NAS) wellicht goedkoper dan de Otixo oplossing.

  // Wilfred

  1. Wouter van der Toorn

   Je bent echt een NAS preacher :) Ding is dat het net even niet geschikt is voor ‘gewone mensen’, snel net te ingewikkeld. En ja, voor mezelf begin ik er toch steeds meer aan te denken.

 2. Mark de Boer

  Ik gebruik QuickOffice ipv Pages. Dat kan rechtstreeks van en naar Dropbox schrijven.

 3. ZZL

  Het klinkt perfect, precies wat ik nodig heb. Toch lukt het me niet de boel aan de praat te krijgen. Wat is de gebruikersnaam, die heb ik niet van Otixo gekregen? Het emailadres werkt niet maar ook mijn voor en achternaam niet. Heb ik niet toch een betaalde versie nodig? Of kijk ik er overheen? Alvast bedankt!

 4. ZZL

  Ik kom er nu achter dat ik Otixo niet nodig heb om de files uit Pages op mijn laptop te krijgen. Ik exporteer ze gewoon als .doc en open ze dan Dropbox. Die functie zit gewoon in Pages. Groetjes en dank

iPad Pages met Dropbox

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
7