pages-dropbox-ipad

iPad Pages met Dropbox

2 min leestijd

pages-dropbox-ipad

Nu iDisk (MobileMe) verdwijnt ben ik overgestapt op Dropbox (je krijg 2Gb gratis) voor mijn bestanden. Maar vanuit Pages (trouwens ook Keynote en Numbers) op de iPad is het niet heel gemakkelijk om bestanden op te slaan in Dropbox. Hier een eenvoudige manier om je bestanden vanuit Pages op je iPad te openen en op te slaan in Dropbox:

Je kan het regelen door jezelf te mailen en via de mail het bestand te openen in Dropbox. Toch is dit een ingewikkelde zaak. Ik heb een eenvoudiger oplossing gevonden.

1. Otixo account

Het eerste wat je nodig hebt is een gratis Otixo account. Hier kan je “cloud services” aan toevoegen. Waaronder Dropbox, Google Docs, Box.net SkyDrive, Etc. Dus enorm handig. 

2. Bestaand document

Wil je aan de slag met een bestaand document, klik dan op + en selecteer WebDAV.

pages-dropbox-ipad

3. Je WebDAV invoeren

Bij de eerste keer wordt je gevraagd om je WebDAV gegevens in te voeren. Gebruik daarvoor https://dav.otixo.com bij het Server Adres, en gebruik vervolgs je otixo gebruikersnaam en wachtwoord en klik vervolgens op “Log in”

pages-dropbox-ipad

4. Bestanden openen

Je kan nu je bestanden benaderen. Prima zo dus. Als je deze op je iPad zet en bijvoorbeeld iCloud gebruikt, dan wordt deze weer automatisch met iCloud gesynchroniseerd.

pages-dropbox-ipad

5. Bestanden opslaan

Heb je nieuwe bestanden of gewijzigde bestanden, dan moet je deze weer opslaan in Dropbox. Klik dan in je bestand op het het sleutel icoontje, kies “Deel en druk af” en kies “Kopieer naar WebDAV” . Je kan het bestandformaat kiezen, waarmee je verder wilt werken.

pages-dropbox-ipad

pages-dropbox-ipad

Tot slot

Let op, het gratis account bij otixo gaat tot maximaal 250MB bandbreedte per maand. Dus dat kan wel snel gaan. Al heb ik geen ervaring hoe snel. Een betaald account komt dan alweer op $9,99 per maand.

Heb jij een betere oplossing, dan ben ik erg geïnteresseerd.

7 reacties

 1. ZZL op 12-01-2015 om 11:12

  Ik kom er nu achter dat ik Otixo niet nodig heb om de files uit Pages op mijn laptop te krijgen. Ik exporteer ze gewoon als .doc en open ze dan Dropbox. Die functie zit gewoon in Pages. Groetjes en dank 2. ZZL op 12-01-2015 om 01:55

  Het klinkt perfect, precies wat ik nodig heb. Toch lukt het me niet de boel aan de praat te krijgen. Wat is de gebruikersnaam, die heb ik niet van Otixo gekregen? Het emailadres werkt niet maar ook mijn voor en achternaam niet. Heb ik niet toch een betaalde versie nodig? Of kijk ik er overheen? Alvast bedankt! 3. Bart Pastoor op 06-07-2012 om 09:21

  Dank voor de voortreffelijke tip. Goede en snelle manier. 4. Mark de Boer op 24-03-2012 om 12:35

  Ik gebruik QuickOffice ipv Pages. Dat kan rechtstreeks van en naar Dropbox schrijven. 5. աɨʟʄʀɛɖ  op 24-03-2012 om 11:18

  Dag Wouter,

  Ook dit is prima te doen met een Synology NAS. Dit soort NAS’en zijn ook prima via WebDAV te benaderen. Vanuit Pages haal ik zo een bestand op en kan deze daar ook weer naar toe exporteren.

  Om het gemakkelijk te maken (en als je een eigen domein naam hebt), kun je een A record aan maken die verwijst naar je thuis emailadres (en via poort forwarding naar de NAS). Bijvoorbeeld: nas.creatov.nl

  Is (minus aanschaf NAS) wellicht goedkoper dan de Otixo oplossing.

  // Wilfred  • Wouter van der Toorn op 24-03-2012 om 11:55

   Je bent echt een NAS preacher :) Ding is dat het net even niet geschikt is voor ‘gewone mensen’, snel net te ingewikkeld. En ja, voor mezelf begin ik er toch steeds meer aan te denken.  • աɨʟʄʀɛɖ  op 24-03-2012 om 15:13

   Als je een keer een demo wilt ….