help-portrait

Laat zien wat de ander waard is

1 min leestijd

Via Lucas Reinds kwam ik op deze Tedx talk van Jeremy Cowart die vertelt wat er gebeurt met mensen als je ze op de foto zet. Als professioneel fotograaf is hij ooit begonnen met het idee om juist gewone mensen te fotograferen. Niet met de reden om ze daarna te exposeren. Maar met als doel om ze aan deze mensen te geven.

[ba-youtubeflex videoid=”79fSnhm8IIc”]

De uitdaging

De uitdaging van Jeremy is: hoe kan jij in jouw business of met jouw talenten anderen laten zien en weten dat ze waardevol zijn. Ik vind het een fantastische uitdaging. Misschien een geweldig idee voor een kerk. Maak een studio en zorg dat mensen prachtig worden gemaakt voor de foto en geef het ze. Gewoon omdat ze het waard zijn…

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart Hoogmoed
Bart Hoogmoed
10 jaren geleden

Dat is zeker een ontzettend krachtig concept! Een tijdje terug hebben wij als gemeente een zogenaamde “Verwendag” georganiseerd. Mensen die het niet zo breed hebben, kregen voor niets te eten, make-up, hun haar werd geknipt, er was een voeten pedicure en een massage stoel en uiteindelijk ook een photoshoot. De foto’s werden ter plekke geprint en meegegeven.

Edward van Kempen
Edward van Kempen
11 jaren geleden

In Nederland is er een grote groep fotografen actief met dit idee. Kijk maar eens op http://help-portret.nl

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Edward van Kempen
11 jaren geleden

Superleuk, ik kende het niet. Ben benieuwd naar de impact. Ik ga de filmpjes binnenkort eens kijken.