schrijver aan bureau

Tips voor een blog in je kerk website

2 min leestijd

schrijver aan bureau

Allereerst: bezint eer ge begint. Een blog onderhouden is een hele klus. Een blog in je kerkwebsite is een hele mooie en strategische aanvulling. Maar dan wel op voorwaarde dat deze kan worden onderhouden. Als je een blog in de site van je kerk wilt hebben, dan hier een aantal tips:

10 tips voor blog in website van een kerk

  1. Hou een lijst met ideeën bij voor komende artikelen die je als blog wilt plaatsen op je site. Als je ergens tijd heb kan je een van deze ideeën uitwerken tot een artikel dat klaar is om te publiceren.
  2. Hou je artikelen kort. Het moet geen preek worden. Zorg dat het snel en gemakkelijk te lezen is. Soms zijn bullet-points of, zoals hier, genummerde lijsten heel handig bij snel informatie lezen.
  3. Stel vragen aan je lezers, laat ze denken. Durf ze uit te dagen.
  4. Gebruik goede afbeeldingen die passend zijn bij je artikelen.
  5. Als je elders een goed artikel hebt gelezen, maak dan een kort berichtje met een link en daarbij de uitleg waarom je deze zo goed vond.
  6. Zorg dat je artikelen up-to-date zijn. Geen zaken die uit de tijd zijn. En hou een goed ritme aan om je blog bij te houden.
  7. Probeer verschillende mensen te vinden die kunnen bijdragen aan het blog. Dat geeft ook variatie en bedient een breder publiek.
  8. Daag jeugd uit om ook te schrijven. Misschien na een jeugdweekend of een mission-trip.
  9. Gebruik creatieve titels. Als van de titel al niets is te maken, dan zullen mensen minder geneigd zijn om je blog te lezen.
  10. Lijsten zijn eenvoudig te lezen. Nogmaals, dit is er ook een. Maar het moeten zeker niet alleen lijstjes zijn.

Reageer

Wie heeft er ervaring met een goedlopende blog in een kerkwebsite? Of weet je er een? ‘k Ben benieuwd of er nog meer tips zijn.

Bron: mediaoutreach.com

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vera
Vera
10 jaren geleden

Goede tips en website! Bedankt.