Vierhonderd jaar

Vierhonderd jaar stil

1 min leestijd

Het was stil, voor vierhonderd jaar. Geen profeet stond op. Maar er was nog steeds hoop op iets wat zou komen. De hemel zou in beweging komen en de Koning zou komen. Precies in die verwachting, hooggespannen, waren de mensen toen ze een man op het toneel zagen verschijnen die deed alsof nu het moment was dat alles zou worden zoals was beloofd.

[ba-vimeoflex videoid=”14791610″]

Jezus sprak als een door God gestuurde. Hij handelde als een Messias, als een bevrijder. Hij werd binnengehaald als een Koning op Palmpasen… Jezus doorbrak de stilte die zo lang duurde. Maar Hij voldeed niet aan de verwachtingen. Hij was anders.

Zeg, welk beeld heb jij van Jezus?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -