Jezus film

Wie is die man eigenlijk?

2 min leestijd

wie is die man eigenlijk?

Wie is Jezus van Nazareth? Dat is een vraag die de mensen in de tijd van Jezus zich al afvroegen. En nog steeds wordt deze vraag gesteld. Wie is deze man? Hij maakte in ieder geval veel los. Hij liet zien dat Hij God was: de schepping was onder zijn autoriteit. De wind en het water gehoorzaamden Hem. Zieken werden genezen. Blinden konden weer zien. Hij sprak als een leraar die door God was gestuurd.

Jezus film

De Jezus film is de meest vertaalde, meest bekeken film ooit (voor het eerst in 1980) en wordt tot de dag van vandaag gebruikt om het verhaal van Jezus duidelijk te maken. Hier de hele film online.

De wereld op zijn kop

Hij was anders. Niet als de schriftgeleerden en religieuze leiders die vooral mensen veroordeelden, die zich superieur voelden. Hij was ook niet uit op een gewelddadige opstand door de Romeinen uit het land te zetten. Hij was bijna tegendraads: “Heb je vijanden lief“, “zegen wie je vloekt“, “als je op je ene wang geslagen wordt, keer hem de ander toe“.

Een andere realiteit

Alles heeft te maken met dat de realiteit die Jezus inluidde een andere is dan de onze. Het is een realiteit die niet gebouwd is op geweld, maar op zelfopoffering. Niet gebouwd op wraak en vergelding, maar op vergeving en verzoening. Het is Gods realiteit. Daarom was Hij zo moeilijk in te passen. Omdat Zijn werkelijkheid niet een-twee-drie te bevatten is. Zijn systeem is anders en Hij liet het zien. De kleinste in onze wereld is de grootste in Zijn wereld. Hij diende zijn eigen leerlingen om dat te laten zien. Hij zocht geen heil in menselijke kracht, maar offerde zich letterlijk op. Veracht met een diepe doodsverachting door de mensen.

Weet je, op deze manier luidde Hij Zijn nieuwe realiteit in. Een realiteit van genade en liefde. Je bent welkom, Hij heeft de realiteit geopend.

Reageer! Zeg, wie denk jij dat Jezus is? Is Hij God? Is Hij hoofdpersoon in een mooi verhaal of is Hij meer?

Tip! Wil je ontdekken wie Jezus is? Doe de online cursus “Waarom Jezus?” »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]