Wunderkit

Wunderkit, online samenwerken

2 min leestijd

Wunderkit

Wunderkit is nog in beta, maar ik maak er sinds een paar weken met alle graagte gebruik van. Wunderkit is een online platform waar je projecten en taken kan onderhouden. En het leuke is, je kan het ook samenwerken. Voor een aantal Internet projecten gebruik ik dit nu om te rapporteren, notities bij te houden, te communiceren met anderen uit het team en taken te onderhouden. Het is daarbij een volwaardige takenlijst om projecten te managen. Misschien wel een ideale applicatie voor GTD (Getting Things Done)!

Drie applicaties in één

Wunderkit bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  1. Dashboard
    Hier worden al je activiteiten samengebracht en krijg je de updates te zien. Een ideale plek om te communiceren met je collega’s.
  2. Tasks
    Een online takenlijst. Het mooie is dat iedere taak op datum kan worden ingepland en kan worden toegewezen aan een van de teamleden. Ook kunnen notities en reacties worden geplaatst bij de taken.
  3. Notes
    Je online notities. Ideaal als je bijvoorbeeld in een proces van ontwikkeling, research of innovatie zit. Je kan hier gedachten wisselen, online discussiëren, rapporteren, etc. Met extra tags kan je het nog overzichtelijker maken.

Alle platforms

De manier van behandelen van de data is op eenzelfde manier als Evernote. Je hebt een prachtig online platform, maar ook applicaties voor iPhone en OSX Lion. Synchroniseren gaat eenvoudig en vlekkeloos.

Official Wunderkit Walkthrough

[ba-youtubeflex videoid=”g0MtxDqb1Uc”]

Privé of openbaar

Je hebt de keuze per project om deze privé (default instelling) of publiek te maken. Met het laatste kan je voorstellen dat het in sommige gevallen erg handig kan zijn als je bijvoorbeeld input wilt hebben voor het een of ander. Goede voorbeelden moeten nog komen denk ik.

Altijd gratis

Het team van Wunderkit verzekert dat het platform altijd gratis te gebruiken zal zijn. In de toekomst zal er wel een premium plan zijn met applicaties die kunnen worden toegevoegd. Maar het is mooi dat je kan beginnen met het gebruik hiervan en dat je daar in ieder geval niet voor zal moeten gaan betalen.

Wie heeft er ervaring?

Ik ben benieuwd wie er al ervaring heeft met Wunderkit? Deel je ervaring!! Zo niet, ik zou zeggen, probeer het zelf eens. Check get.wunderkit.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kim
Kim
12 jaren geleden

Hi Wouter, Ooit gekeken naar Viadesk? Deze online collaboration tool is zowel in the cloud te gebruiken als op de iPad en iPhone. Viadesk is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van online samenwerken en online documenten delen. Een product van Nederlandse bodem en de eerste op het gebied van de escrow-regeling.Privacy is waar Viadesk voor staat. Binnenkort zijn er in Viadesk extra opties voor strengere beveiliging. Deze hebben allemaal betrekking op… Lees verder »

Lennard
Lennard
12 jaren geleden

 En wat is het voordeel van Wunderkit boven Evernote?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Lennard
12 jaren geleden

Het grote voordeel is dat dit project georiënteerd is. Evernote is dat zeker niet. Daarbij kan je taken samen beheren, toewijzen aan team-leden, etc.

Gerjan
Gerjan
Antwoord aan  Lennard
12 jaren geleden

 en gratis samenwerken, dat kan met evernote alleen betaald