bidden

3.000.000 mensen

3 min leestijd

3 miljoen gebeden

Dat is heel veel… 3 miljoen mensen. Teveel om er een fatsoenlijke voorstelling van te maken. Maar waar staat deze 3 miljoen voor? Deze week vierden we als Jesus.net team de dag dat we over het getal van 3 miljoen mensen gingen die op een of andere manier op de website hebben aangegeven “Ja, ik wil God volgen” of in een andere omschrijving.

Hoe omgaan met getallen?

Nu moet ik wel eerlijk zijn dat we op een goede manier deze getallen moeten behandelen. Zeker internet getallen kan je gemakkelijk opblazen. Alhoewel, het blijft zelfs dan nog steeds bijzonder indrukwekkend. Wat zegt het als iemand zegt: ja, ik geloof nu persoonlijk in Jezus Christus? Je begrijpt dat het lastig is om de waarde hiervan te bepalen. Dat is hetzelfde als iemand opstaat tijdens een evangelisatie campagne, voor zich laat bidden.

Wat gebeurt er op dit moment?

Hieronder heb je een live inkijkje in de zaken die gebeuren op onze evangelisatie websites. Bijzonder. Het gaat maar door. Mensen die “Ja” tegen God zeggen!! En als je dit nu ziet, bid dan voor de persoon die op dat moment in het ballonnetje staat!

Het gaat om de richting

We richten in het kernteam eigenlijk niet meer zo op deze getallen. Belangrijkste is dat mensen een stap zetten in hun leven of zoektocht naar God. Daar is geen meetlat naast te leggen. Het gaat vooral om de richting die mensen opgaan.

Al sinds 2005

In 2005 was de grote lancering van de Internet bediening bij stichting Agapè (waar ik al jaren werk). Het gaat dus om site’s als IkzoekGod.nl die ondertussen in tientallen talen beschikbaar zijn. En dagelijks geven gemiddeld meer dan 2000 mensen aan dat ze God willen leren kennen of hun leven aan Hem hebben toegewijd.

De wereld bereiken

De wereld is vandaag de dag al via Internet goed te bereiken. Natuurlijk, we richten ons erop dat mensen in het gewone leven christenen tegenkomen. Helaas is dat niet altijd mogelijk (in gesloten landen) of aan te raden (in gesloten christelijke culturen). ‘k Ben blij dat op zo’n brede schaal Alpha cursus beschikbaar is. Het brengt mensen met mensen in contact. Daar kunnen mensen meer gaan begrijpen van wie God is.

Er komt nog veel meer

Het gaat snel. En er komt nog veel meer aan. Maar dat zal minder vanuit ‘de organisatie’ gaan komen. We hopen dat we juist christenen persoonlijk kunnen helpen om een relevante getuige van Jezus te zijn. Dus ook op Internet. De ultieme sleutel hebben we niet gevonden. We zijn wel in beweging.

Meebouwen?

Ja, ook ik wil je werk mogelijk makenWel eens gedacht aan meewerken in deze fantastische uitdaging? Dan moeten we maar eens praten.

Of wil je het werk mogelijk maken? Ik zoek nog sponsoren die mijn werk bij Agapè en Jesus.net mogelijk maken. Alleen door persoonlijke supporters kan ik het werk bij stichting Agapè en Jesus.net doen. Dat is de bron van waaruit ik mijn salaris ontvang. Wil je er meer van weten? Ik kom je graag meer vertellen!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -