Witte Applaus Machine

Afhankelijk van applaus

1 min leestijd

Witte Applaus Machine

Is het niet fijn dat je project wordt opgeleverd en je applaus ontvangt? Of als je misschien een goede preek bijbelstudie hebt gegeven en je applaus ontvangt? Voor mij is dit goede een eye-opener:

“Als je applaus verwacht, als je je werk doet om applaus te krijgen (of omdat je applaus kreeg) dan doe je jezelf te kort. Dat is omdat je werk afhankelijk wordt op iets dat buiten je invloed ligt. Je hebt een deel van je kunst weggegeven. Als je werk gevuld is met de hoop op applaus, dan is het niet langer meer jouw werk – de afhankelijkheid van bevestiging heeft het misvormd, veranderd in een proces waar je alleen bezig bent om meer bevestiging te krijgen.” ~Seth Godin (bron)

Waar werk jij voor? Is het omdat je zelf durft om je visie en droom na te streven? Of werk je om uiteindelijk bevestiging van de mensen te krijgen? Ik merk dat het een val is. Want het is fijn als mensen blij met je zijn, je werk geweldig vinden. Maar het maakt je ongezond afhankelijk. Je bent gevangen door anderen.

Je bent uniek. Er is niemand anders als jij. Door God gemaakt om maximaal mens te zijn, uniek in functioneren, uniek in je bijdrage, uniek om God te laten zien. Van wie heb je applaus nodig? Weet je, let op je schepper. Reken op Hem, Zijn oog is op je (Ps 33:18). Relax!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

1 Reactie
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lennard Pors
Lennard Pors
11 jaren geleden

Op mijn werkkamer heb ik een Bijbelvers ingelijst ophangen wat hier alles mee te maken heeft: “Probeer ik soms mensen te behagen? Als ik dat nog zou doen, zou ik geen dienaar van Christus zijn.” (Gal. 1:10b). Het applaus van de mensen is een valkuil voor mij, daarom vind ik het belangrijk mezelf hier steeds aan te herinneren. Kortom: herkenbaar!