Laatste Avondmaal - Da Vinci

Hij gaf ze een maaltijd

1 min leestijd

Laatste Avondmaal - Da Vinci

Toen Jezus alles wilde uitleggen aan zijn leerlingen over zijn dood gaf hij hen geen theorie. Hij ging zelfs de Bijbel niet uitleggen. Wat hij wel deed: Hij gaf ze een maaltijd. Het Avondmaal, het Pesachmaal, was niet nieuw. Maar zoals Jezus het invulde was wel nieuw. Want vanaf dat moment ging het over hemzelf.

Niet nadenken

Als je deze week misschien het Avondmaal viert (op Witte Donderdag of Goede Vrijdag) dan krijg je alles uitgelegd. Geen theorie, geen teksten. Maar een stuk brood en een slok wijn. Eten van zijn lichaam, drinken van zijn bloed.  Even niet redeneren, even niet preken, even niet uitleggen. Nemen en eten, nemen en drinken. Om hem te gedenken.

Reageer

Vier jij deze week Avondmaal of ga je naar de eucharistie? 

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]