fokke en sukke - generatiekloof

Weg met die generatiekloof

2 min leestijd

fokke en sukke - generatiekloof

Soms denk ik dat een generatiekloof in de oorsprong niet bestaat maar altijd wordt gemaakt. Dat is meer een gevoel dan dat ik het hard kan maken. Wel is het zo dat generaties elkaar soms eerder zien als tegengesteld in plaats van een verrijking. Craig Groeschel (voorganger van lifechurch.tv en schrijver van boeken als “Weird, because normal isn’t working“) roept afgelopen weekend generaties op om de strijd te staken.

Arrogante jongeren…

Eerder schreef ik al eens over de schakelgeneratie. Groeschel legt de uitdaging voor aan leiders van nu: “De ouderen zullen van de jongeren zeggen dat ze arrogant zijn en de jongeren zullen zeggen dat als zij het mochten regelen zij het anders zouden doen.” Ik denk dat hij gelijk heeft. Maar is het niet zo dat de huidige generatie staat op de schouders van de vorige generatie? Wie je bent en wat je kan betekenen ben je is het resultaat van de investering van anderen in je leven!

Beteken ik nog wel iets?

Craig zegt: “Wees niet bang, afwijzend of veroordelend naar de volgende generatie. Geloof in hen, ze hebben je zo hard nodig! Een van de redenen waarom we het vaak moeilijk vinden om in de volgende generatie te geloven is omdat we ons soms een beetje onveilig voelen. We vragen vaak zelf de vragen of we zelf nog meedoen, of we zelf nog kunnen aansluiten en of we zelf nog iets betekenen in de bediening.” (bron)

Als we taken delegeren dan creëren we volgers. Als we gezag delegeren dan creëren we leiders! We willen leiders ontwikkelen uit de volgende generatie!

Kan niet gemist worden

Ik vind het een mooie, open en uitdagende benadering. De oudere generatie kan niet gemist worden. Hun jaren, hun wijsheid en hun ervaring zijn zo ongelofelijk kostbaar. Als jongeren dat van ouderen zien, mooi! En als ouderen zien dat de jongeren hun aanmoediging, hun ervaring nodig hebben om tot hun bestemming te komen, dan is de nieuwe generatie geen concurrent… Het is de generatie die op een nieuwe manier getuigt van dezelfde Jezus!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -