Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Schrijven op iPad met WriteRoom

29 mei 2012

WriteRoom voor iPad

Schrijven doe ik steeds vaker op de iPad. Op een of andere manier werkt het beter als op de Mac. En dat heeft met concentratie te maken.

Ik schrijf dit in de iPad app WriteRoom. Het idee is dat je zonder afleiding kan schrijven. Mooi, bijna ouderwets op de typemachine. Of in de tijd dat de computer nog geen meerdere programma’s tegelijkertijd aankon. Toen ging die concentratie wat gemakkelijker. Nu staat alles open. Ik heb twee schermen, mijn iPad staat er meestal ook naast. Dus niet één programma met maar één document, maar vijftien programma’s en meer dan tien tabs in de browser altijd open.

Maar nu weer eens concentreren op het oude ambacht van schrijven. Heerlijk. Dit gaat dus prima. De synchronisatie met Dropbox maakt het gemakkelijk op precies hetzelfde te doen op de Mac (als je daar ook WriteRoom gebruikt.

Er zijn meer programma’s die min of meer hetzelfde doen zoals PlainText (van dezelfde maker) en iA Writer. Het is dus kiezen welk programma je het beste gaat helpen.

WriteRoom in iTunes app store (€ 3,99) »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Schrijven op iPad met WriteRoom

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0