20120529-192421.jpg

Schrijven op iPad met WriteRoom

1 min leestijd

WriteRoom voor iPad

Schrijven doe ik steeds vaker op de iPad. Op een of andere manier werkt het beter als op de Mac. En dat heeft met concentratie te maken.

Ik schrijf dit in de iPad app WriteRoom. Het idee is dat je zonder afleiding kan schrijven. Mooi, bijna ouderwets op de typemachine. Of in de tijd dat de computer nog geen meerdere programma’s tegelijkertijd aankon. Toen ging die concentratie wat gemakkelijker. Nu staat alles open. Ik heb twee schermen, mijn iPad staat er meestal ook naast. Dus niet één programma met maar één document, maar vijftien programma’s en meer dan tien tabs in de browser altijd open.

Maar nu weer eens concentreren op het oude ambacht van schrijven. Heerlijk. Dit gaat dus prima. De synchronisatie met Dropbox maakt het gemakkelijk op precies hetzelfde te doen op de Mac (als je daar ook WriteRoom gebruikt.

Er zijn meer programma’s die min of meer hetzelfde doen zoals PlainText (van dezelfde maker) en iA Writer. Het is dus kiezen welk programma je het beste gaat helpen.

WriteRoom in iTunes app store (€ 3,99) »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -