Gods vader liefde met vaderdag

Gods vaderliefde op vaderdag

1 min leestijd

Gods vader liefde met vaderdag

Het is goed om op vaderdag eens na te denken over God als Vader en Gods vaderliefde. Want net als de meeste andere gelovigen noem ik God “onze Vader in de hemel“, precies zoals Jezus dat leerde. Maar vanzelfsprekend is dit bidden niet. Zeker als je ervaring met je vader niet altijd goed is. God is niet zoals jouw vader is. De woorden “dominant”, “opdrachtgever”, “straffend” en nog meer horen volgens mij niet bij Hem. Mijn hemelse Vader is trouw, wil mijn blijdschap en veiligheid. Hij neemt me mee in zijn bijzondere wereld.

Soms is het gemakkelijker om God andere titels te geven. Niet zulke pijnlijke. Zoals een liefhebbende moeder (Jesaja 49:15 en 66:13), God als herder (Psalm 23), God als vriend (Jakobus 2:23), God als landbouwer (Johannes 15) en nog anderen. Maar vaders kunnen je meer dan iets anders herinneren aan de dingen die niet zo mooi waren of zijn.

De titels die God krijgt zijn vaak verknoeid (in ieder geval besmet) door onze ervaringen. Maar juist de mooie voorbeelden en herinneringen laten iets zien van Gods realiteit. De mooie herinneringen aan vaders laten iets zien van Gods goede Vaderhart net zoals moeders je kunnen herinneren aan de liefdevolle zorg van God en een vriend je herinnert aan de onvoorwaardelijke trouw van God…

De meest kostbare dingen in ons leven zijn een herinnering aan de liefdevolle God.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -