Henk, doe er wat aan

Henk, doe er wat aan!

2 min leestijd

Henk, doe er wat aan

Ik zeg: Henk, doe er wat aan. Henk van Rhee is namelijk directeur van Stichting tot Heil des volks en ervaart het blijkbaar als zijn plicht om deze vraag te stellen:

Nu moet je weten dat Henk vooral roept, maar niet reageert. Hij vraagt zich wat af, stoort zich aan prietpraat, aan zinloze tijdsinvulling. Maar waar is hij zelf. Hij volgt wel 74 (!) mensen. Reageert niet. Ook niet op mijn eerlijke uitnodiging:

https://twitter.com/creatov/status/215351600485642241

Het bezwaar van Henk

Wat ik mis dat zijn christenen die in de traditie van de apostel Paulus de publieke ruimte op Twitter gebruiken om op een relevante manier te getuigen van Jezus die na zijn opstanding door zijn Geest in ons leeft. Zou het daar niet veel meer over moeten gaan in de communicatie van christenen en dus ook op Twitter? (bron)

Henk, doe er wat aan

Als je iets ziet dat niet goed gaat, stap erin. Sta er als Paulus die de publieke ruimte op een relevante manier gebruikt om Jezus bekend te maken. En dat is niet zoals je nu doet. Je roept, maar reageert op niemand. Je bent een prediker die niet op zijn publiek let, je bent een zender, geen ontvanger. Als je relevant wilt communiceren moet je niet preken op Twitter. Als je relevant over Jezus wilt communiceren, begin ermee. En dat is niet mopperen op gemis ervan. Of een lijst met linkjes naar je artikelen tweeten. Dat is niet communiceren en verre van relevant. 5 maal in twee maanden reageren op anderen (communiceren) is niet relevant.

Henk, hier wat tips

Ik zeg: Henk, doe er wat aan. En reageer eens! En o ja, hier nog wat tips in “What Would Jesus Tweet?“. Ik hoop dat het je motiveert om een positieve getuige van Jezus te zijn.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruben Hadders
Ruben Hadders
11 jaren geleden

Is dit niet een beetje persoonlijk om een publieke blog aan te besteden? (Al kan ik me je kritiek goed voorstellen.)

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Ruben Hadders
11 jaren geleden

Ja, het is publiek. Maar de kritiek wordt ook publiek gedeeld. Vandaar dat ik graag (als het dan niet persoonlijk via sociale media gaat) een publieke reactie geef.