Eindelijk een kerk met een boodschap die ik kan begrijpen

Studenten: alsjeblieft géén media in de kerk

1 min leestijd

Eindelijk een kerk met een boodschap die ik kan begrijpen

Ik kom een leuk statement tegen van een meisje dat studeert. Tijdens een discussie over de kerk en welke kerk je dan zou moeten hebben wordt onder meer het thema “media” en “kerk” besproken. Al deze studenten (!) geven aan dat ze er niet van houden dat media wordt gebruikt in de kerk. Specifiek gaat het dan over video’s in de preek en tijdens de aanbidding. Een van de studenten verwoordt het als volgt:

“Mijn dagen zijn gevuld met media. Als ik naar de kerk ga wil ik gewoon luisteren naar de preek, leren, mediteren en aanbidden.”

Het is een interessante gedachte: liever géén media in de kerk, dat is wat deze studenten denken. Verder is het geen onderzoek maar het verslag van een gesprek dat Chuck Bomar heeft. Maar deze stelling geeft wel te denken. Er is geen behoefte aan flitsende diensten, eigentijdsheid, laagdrempeligheid. Maar misschien juist meer het gewone. Lijkt paradoxaal en toch komt het me wel erg bekend voor.

Reageer eens… Zou deze gedachte er meer zijn? Ben je deze ook tegen gekomen?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nina
nina
12 jaren geleden

ik ben ook student en wat Johannes van den Akker zegt herken ik. Ik ben niet tegen media in de kerk, maar het kan doorslaan. Laatst was ik in een dienst waar vier filmpjes werden vertoond, onder andere tijdens het avondmaal (een stukje van the Passion of the Christ, om te symboliseren dat Jezus de Gastheer was). Uiteindelijk draaide het avondmaal meer om het filmpje dan om Jezus zelf. En als er dan ook nog… Lees verder »

Johannes van den Akker
Johannes van den Akker
12 jaren geleden

Functioneel is wat mij betreft het kernwoord. Als het functioneel is,
– leidt het niet af,
– doe je het niet om hip te zijn,
– of zogenaamd om jongeren te trekken (bah),
– etc

Eigenlijk eens met Albert zie ik nu, maar dan in andere woorden :-)

Albert Wieringa
Albert Wieringa
12 jaren geleden

Ik ben student en voorstander van het gebruik van media in de kerk. Al is het alleen maar omdat je zaken duidelijker kunt uitleggen. Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding , schema of overzichtje op een beamerscherm. Als hulpmiddel. Dat is al gebruik van media en daar lijkt me niets mis mee. Het probleem lijkt me juist te liggen in het feit dat video’s worden ingezet om jongeren naar de kerkdienst te lokken en gebruikt worden… Lees verder »

Bert
Bert
12 jaren geleden

dus daarom komen ze niet meer in de kerk

Michiel Eghuizen
Michiel Eghuizen
12 jaren geleden

Ik ben het zelf wel met het meisje eens. Ik ben zelf 26 jaar en studeer niet meer. Dus ik val niet echt meer onder de categorie. ;-) Maar ik kan wel mijn kijk erover weergeven. Ik vind dat de kerk zich primair moet richten op God, God’s Koninkrijk en op de opbouw van de gemeente. Binnen de gemeente heb je religeuze mensen, “jonkies” in Christus en “volwassenen” in Christus (en dan bedoel ik geen… Lees verder »