kerkwebsite-tips_200

Uitgangspunten bij je kerkwebsite

1 min leestijd

kerkwebsite-tips

Hoe ziet de website van jouw kerk eruit? Voor wie is deze eigenlijk gemaakt? Vaak wordt de site gemaakt met het verkeerde publiek in gedachten. Hier een paar uitgangspunten bij het ontwikkelen van je website:

1. Daarom bestaan wij

Hoe je je site ook vormgeeft, vertel de bezoeker waarom je als kerk er bent. Misschien is het zo simpel als: “Het gaat allemaal om Jezus”. Leg het uit.

2. Geef ze een inkijkje

Een gemiddelde bezoeker wil weten hoe een viering of dienst eruit ziet. Of hoe andere activiteiten verlopen. Als je een korte videoclip heb, prima. Of een korte beschrijving. Dit moet gemakkelijk te vinden zijn, inclusief de simpele gegevens voor tijden en locatie.

3. Goede boodschap

Vaak is een website van een kerk het eerste wat mensen van je kerk zien. Als ze iets van God willen ontdekken dan is dat wellicht ook op je website. Geef ze de mogelijkheid om het Goede nieuws al op je website te ontdekken.

4. Altijd eerlijk

Wees eerlijk in wie je bent. Maak de dingen niet mooier als dat het is, anders als dat het is. Je website is ook geen visie platform om de dromen voor de toekomst te ontvouwen. Het is heel simpel: wie zijn jullie eigenlijk?

5. Vertel het verhaal

Het meest aanstekelijke is als je ziet dat God bezig is. Wat gebeurt er met mensen? Vertel hun verhalen. Leg het niet uit, maar laat het zien.

Tenslotte

Ik heb nog meer tips voor je op een rij gezet. ‘k Ben benieuwd welke verbeteringen jij ziet in je eigen kerkwebsite. En heb je verder nog tips?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -